Reklama:

Komentarze do: Jak złagodzić ból podczas ząbkowania? (8)

Forum: Rehabilitacja dzieci

gość
08-01-2015, 09:35:01

Przeczytaj komentowaną treść: Jak złagodzić ból podczas ząbkowania?

czy dziecko może mieć wysoką gorączkę podczas ząbkowania ?
Początkująca
16-01-2015, 22:45:08

Tak, wysoka gorączka podczas ząbkowania to normalne. Podawaj dziecku coś na zmiejszenie temperatury ciała i smaruj dziąsła maścią, w aptece jest duży wybór.
[url=http://www.multicode.pl/witamina-b12]Suplement diety Multicode[/url]
gość
24-02-2015, 20:40:55

u nas pierwsze ząbki wychodziły bezboleśnie i myślałam, że tak będzie ze wszystkimi ale niestety te ostatnie dwa ząbkowania były z gorączką. Nam akurat nie pomagały maści na ząbki i nawet podawaliśmy w nocy ibufen na zbicie gorączki. Ulge przynosiło w ciągu dnia gryzienie skórek od chleba i gryzaków z wodą, które można schłodzić.
gość
26-02-2015, 17:00:22

myśmy też podawali ibufen przy wyrzynaniu 2 ząbków , pediatra nam powiedziała że jeśli mały bardzo płacze to można mu podać ale żeby nie przesadzać a w razie wątpliwości do niej zadzwonić. Teraz mamy komplecik w buzi i raczej myślimy o porządnym szczotkowaniu zębów żeby próchnicy nie było.
gość
27-05-2015, 12:37:39

U nas też ząbkowaniu towarzyszyła gorączka i to całkiem wysoka, więc ibufen był bardzo pomocny na dwóch frontach. I ból łagodził, i obniżał gorączkę.
gość
31-05-2015, 14:00:06

Uważam, że ibufen najskuteczniej łagodzi ból, nie tylko w czasie ząbkowania. Zresztą przeciwgorączkowo też się super sprawdza
gość
11-08-2015, 12:31:46

Też podawałam synkowi na noc ibufen podczs ząbkowania, bo działał błyskawicznie i przez całą noc mały się nie budził po podaniu leku.
gość
01-11-2015, 21:08:14

Nie wiem, jak byśmy przetrwali ząbkowanie bez ibufenu. Nie tylko łagodził ból, ale też gorączkę zbijał skutecznie, a córka bardzo gorączkowała w tym czasie. Polecam, tym bardziej że nie zawiera cukru i sztucznych barwników.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: