Reklama:

Komentarze do: Kaszel i katar u malucha (8)

Forum: Rehabilitacja dzieci

gość
22-09-2015, 10:55:25

Przeczytaj komentowaną treść: Kaszel i katar u malucha

zaczął się nasz ulubiony zakatarzony okres w roku, jedna trzecia grupy już ma katar. My staramy sie wspomagać malinami oraz dziką różą i miodem. A jeśli już zaczyna nas rozkładać to mamy sprawdzony sposób, podajemy przeciwzapalny fosidal, nacieramy plecy i stopy oraz robi jakąs potrawę z dodatkiem czosnku, imbiru itp.
gość
28-09-2015, 20:26:32

nie słyszałam o tym leku, muszę wypróbować bo i u nas pierwszy katar zaliczony. Niby w szkole miało być już bez chorowania, bo sie w przedszkolu wychorował. A tu proszę, drugi raz przeziębiony we wrześniu. Chętnie wypróbuje coś nowego, może i u nas się sprawdzi i szybko mu pomoże. Nie wiem czy obowiązkowy basen to takie cudowne rozwiązanie dla pierwszoklasisty.
gość
25-04-2016, 09:06:27

Jestem bardzo miło zaskoczona, ponieważ mój synek w tym roku był już cztery razy chory i za każdym razem zaczynało się od kataru i kaszlu. W tym dwa razy skończyły się na antybiotyku. Dopiero przy ostatniej infekcji znalazłam ten syrop, fosidal i podawałam zgodnie z ulotką. Kaszel dużo szybciej się zaczął się zmieniać na mokry i odrywający. Tym razem przeziebienie szybko się skończyło i nie było powikłań.
gość
25-04-2016, 19:20:33

w przypadku częstego kaszlu i kataru należałoby zrobić testy na alergię i zobaczyć czy przypadkiem powtarzające się infekcje górnych dróg oddechowych nie są przyczyną alergii pokarmowej. Proponuję poczytać sobie na stronie odetchnijspokojnie.pl
Czasami najprostsze rozwiązanie nie jest brane pod uwagę. Dajemy dzieciom leki a może wystarczy zmienić dietę?
gość
15-05-2016, 16:46:41

Myśmy dostali fosidal dla dziecka, wcześniejszy syrop po prostu nie działał. Nie będę ryzykować kolejnego zapalenia oskrzeli i antybiotyku. Wole podać od razu coś przeciwzapalnego i zdusić chorobę w zalążku.
Forumowiczka
23-05-2016, 07:42:42

My też dostaliśmy wskazania do wykupienia tego syropu od naszego [url=http://znajdzlekarza.pl/pediatra/zabki]pediatry z Ząbek[/url] Zobaczymy czy będzie skuteczny.
gość
08-06-2016, 12:04:39

On jest całkiem niezły, ze względu na działanie przeciwzapalne. Ja bym jeszcze pomyślała o inhalacjach na katar i kaszel. Też mocno pomagają odzyskać formę.
Początkująca
26-06-2016, 18:17:35

Ja od jakiegos czasu jestem wierna pyramidonkowi. Kiedys postałam sobie w aptece i poczytałam składu syropków dla dzieci takich bez recepty. Niektóre to koszmar- sztuczne barwniki, syrop glukozowo- fruktozowy, jakies przeciwutleniacze. Pyramidonek ma najbardziej naturalny skład z tych syropków a szybko działa. A dla mnie zdrowie mojego dziecka jest najwazniejsze.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: