Reklama:

Komentarze do: Połóg – co każda kobieta powinna wiedzieć na temat higieny osobistej (3)

Forum: Ciąża i poród

gość
16-03-2015, 10:03:38

Przeczytaj komentowaną treść: Połóg – co każda kobieta powinna wiedzieć na temat higieny osobistej

bardzo fachowe i cenne rady dla świeżej mamy, fajny artykuł. Ja również stosowałam majtki z siatki dla lepszego wietrzenia rany oraz podpaski specjalnie do tego przeznaczone. Faktycznie nie kapałam się w wannie, tylko brałam prysznic. Dodatkowo używałam płynu do higieny intymnej lacibios femina, żeby zachować czystość krocza. Bardzo cenna uwaga, że podczas karmienia piersią faktycznie macica się obkurcza bo to nawet czuć, takie naprawdę specyficzne uczucie...Fajnie, że ktoś zwraca uwagę na to że kobieta rodząc dziecko nie przestaje być kobietą i nie jest jedynie matką.Warto o siebie dbać nawet dla samej siebie.
gość
18-03-2015, 19:04:07

Ważne, żeby używać podpasek specjalnie do tego przeznaczonych bo te z siateczką niestety nie przepuszczają powietrza i rana dłużej się goi. Dodatkowo ważne żeby się oszczędzać w pierwszych dobach, szczególnie jeśli miałaś nacięcie krocza. Nie trzeba grać bohatera, w końcu po urodzeniu dziecka trzeba czasu na dojście do siebie. Jeśli chodzi o higienę osobistą, to ja musiałam używać tantum rosa, żeby dezynfekować ranę bo miałam parę szwów a lacibiosa używałam w ciąży, też mi się sprawdził.
gość
25-04-2015, 20:35:22

Mnie w połogu bardzo pomogły globulki Hydrovag, przyspieszyły gojenie rany. Zawierają tez kwas mlekowy wiec działają troche tez jak probiotyk, chronia przed infekcjami.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Pomocy.
Moje dziecko ma plamy czerwone, rozprzestrzeniają się. Odstawiliśmy chleb i nabiał, zmieniliśmy mleko i proszek do prania. Wizytę mamy dopiero za 3 tygodnie u dermatologa. Co to może być i czym leczyć?
Niejadek
Hej! Mam problem z moim dzieckiem, je bardzo mało, przede wszystkim nie lubi ryb.
gość
Noszę pampersy
Mam 13 lat i raz niechcący zmoczyłem się do łużka bo może się zdarzyć. I mama zaczeła mi zakładać pampersy kupiła mi chłopięce rajstopy i na noc zamiast piżamy zakładała mi pampersa rajstopy i koszulkę zapinanom od dołu takom jak małym dzieciom. Raz moja dziewczyna przyszła do mnie na nockę ale gdy był wieczór i moja dziewczyna jeszcze o niczym nie wiedziała to moja mama weszła do pokoju i zaczeła mnie przebierać w pampersa rajstopy i koszulkę dla dzieci. Wszystko wytłumaczyłem mojej dziewczynie. Rodzice dziewczyny byli bardzo pomocni i znali dobrze się z moimi rodzicami a z powodu że moja dziewczyna mieszkała blisko więc jej rodzice z kazali do mnie codziennie przychodzić bo uważali że się dobrze znamy l. Ja się wstydziłem a ona też się wstydziła i dzisiaj przychodzi do mnie 8 raz lecz nadal się bardzo lubimy
Kosmetyki dla dzieci
Czy kosmetyki kolorowe dla dziewczynek, dostępne w sklepach są bezpieczne dla skóry dziecka? Moja córka marzy o lakierach do paznokci itp, bo kolezanki mają, a ja się zastanawiam na co zwracać uwagę przed zakupem. Bo przeciez nie pomaluję jej paznokci zwykłym lakierem, ani nie zmyję go potem żadnym zmywaczem, szkoda skóry i paznokci.
Reklama:
Reklama:
Reklama: