Przeczytaj komentowaną treść: Zapalenie zatok u dzieci
witam,
Pisze bo brakuje mi sił .Zaczne od tego ze ponad poltora miesiaca temu moj 7 letni syn zaczol pokaslywac ,wiec przez pierwszy tydz.podawalam um herbapekt jednak kaszel sie poglebil i wybralam sie do lekarza okazalo sie ze dziecko ma czerwone gardlo i scieka mu katar po tylniej scianie gardla wszystko to dzialo sie bez goraczki co uspilo moja czujnosc,od pani doktor uslyszalam ze syn przeszedl jakas infekcje no i ze mamy zastosowac augumentin na to czerwone gardlo po kolejnych 4-dniach stosowanego antybiotyku nie bylo zadnej poprawy wiec do kontroli pani doktor stwierdzila ze jest gorzej niz bylo zalecila nowy antybiotyk zinat, rtg klatki piersiowej i badania krwi morfologia gdyz podejrzewala ksztusca hm niestety wyniki nie potwierdzily djagnozy i rtg rowniez nic nie wykazal zato dziecko odsluchowo wydawalo sie ze jest zalane flegma .Po nie udolnej kuracji moje pani doktor z przychodni stwierdzilam z mezem ze musimy wybrac sie do jakiegos specjalisy prywatnie,pan doktor odrazu powiedzial ze syn ma zapalenie pluc zalecic acc 200 bactrim750 i inhalacje z ztrowentu i pulmicortu .Niestety po kolejnych czterech dniach leczenia bylam zalamana i pojechalam z dzieckiem do szpitala .Pierwsze co uslyszalam atypowe zapalenie pluc z przewleklym katarem, dziecko bez goraczki stan ogulny dobry crp 1 morfologia ogulna dobra ,badania wkierunku Mycoplasma pneumoniae ujemna hlorki ujemne ,pobrano pluwocine nic nie wychodowali usg pluc dobre testy alergiczne skorne ujemne,wypisano nas po 5 dniach na antybiotyko terapi i sterydoterapi jestem zalamana minelo juz prawie 5 tyg a moje dziecko dalej kaszle a dzis skarzy sie na zawroty glowy antybiotyk odstawilismy 4 dni temu odsluchowo niby jest lepiej ale katar masakra nie wiem co mam robic do kogo juz pujsc pomocy!!!!!!