Reklama:

Komentarze do: Zapotrzebowanie na wodę u dziecka z ostrą biegunką (8)

Forum: Rehabilitacja dzieci

gość
16-12-2014, 14:19:12

Przeczytaj komentowaną treść: Zapotrzebowanie na wodę u dziecka z ostrą biegunką

...dlatego od pierwszych objawów wymiotów czy biegunki powinno się włączyć orsalit dla dzieci i podawać wg ulotki -małymi porcjami a dość często. Lepiej dzieci przyjmują ten lek jak jest trochę zimniejszy-ja wkładam na 5 minut do lodówki przez podaniem.I jeśli dziecko potrafi może wypijać przez rurkę.
gość
22-12-2014, 15:51:37

Przy biegunce na pewno warto dawać elektrolity i probiotyki, sama mam zawsze w apteczce acidolac i orsalit na takie wypadki
gość
22-12-2014, 18:09:49

ja stosuje połączenie elektrolitow i smektynu, czyli saszetki Orsalit plus smektyn, co pozwala szybko uzupelnic plyny i skladniki mineralne oraz lagodzic objawy biegunki, ochraniac blone sluzowa za jednym razem:) saszetki sa szybki w przygotowaniu i maja bardzo rozsadna cene!
gość
22-12-2014, 19:19:43

Wodę należy podawać często w małych dawkach, nie wolno zapominać o probiotykach (acidolac), które są także pomocne przy biegunce.
gość
15-01-2015, 09:47:21

Nawadnianie jest najważniejsze, raz mój syn z tego powodu leżał w szpitalu :( W zasadzie tylko podaje się probiotyki dobry jest dla dzieci wspomniany acidolac i musi być dieta.
gość
15-01-2015, 18:33:28

Moje dzieci nie przepadają za elektrolitami :( Ale lubią probiotyki (misio-tabletki), podaję dużo picia i dzieci są na diecie.
gość
15-01-2015, 20:27:45

misio tabletki?? Synek od rana ma biegunkę, na razie dałam tylko elektrolity, bo nie miałam jak pójść do apteki, co to za miśki?
Początkujący
16-01-2015, 18:48:38

Misio tabletki to najprawdopodobniej Acidolac Junior.
[url=http://www.xenna.pl/xenna-blonnik.html]Xenna.pl[/url]

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: