Reklama:

Koślawienie stóp, problem z obuwiem . Proszę o pomoc. (3)

Forum: Rehabilitacja dzieci

Początkująca
17-12-2014, 11:42:13

Moja córka (18 miesięcy ) koślawi stopy. Ortopeda kazał zakładać jej po domu kapcie typu befado, żeby sztywno trzymały pięty. Niestety w tych butach bardzo poci się jej stopa, a zapach robi się przykry. Wypróbowałam też buty innej firmy, ze skórzaną wkładką i jakąś pianką z węglem , która miała pochłaniać wilgoć. Niestety stopa nadal się poci i brzydko pachnie, a but obciera córkę. Zastanawiam się nad kupnem obuwia profilaktycznego Daniel, czy nie zaszkodzi to stopom mojego dziecka? Dodam, że w skórzanych butach, w których chodzi po podwórku stopa się nie poci, nie przegrzewam jej.
gość
04-04-2015, 09:32:26

Wybierając buty warto skonsultować się z rehabilitantem. Polecam BEST CARE pod Poznaniem. Wady stóp to częsty problem u małych dzieci, ale można z tym walczyć przy odpowiedniej terapii i dobrym doborze obuwia.
Początkująca
11-05-2015, 19:26:47

To są jeszcze młode stópki więc może wystarczą jej wkładki lub podpiętki odpowiednio wyprofilowane? Nie zraź się linkiem ale ja kupuję swoje akcesoria do butów w sklepiku seniora: http://www.sklepikseniora.pl/, w dziale "zdrowe stopy". Mają tam szeroki wybór ogólnie akcesoriów i przyrządów przydatnych przy różnych chorobach, niepełnosprawności lub też po prostu dla osób starszych, które niedomagają i zaopatruję sie tam regularnie, bo od razu kupuję mami te stabilizatory palucha do halluksów.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
wszy u dziecka
Dziewczyny co pmoże na wszy? W przedszkolu jest plaga wszy u dzieci, sprawdzam córci głowę codziennie i chcę być na wszelki wypadek przygotowana jakby i u niej się pojawiły
gość
Czy to skaza białkowa czy AZS proszę o pomoc ?
Witam, moja 3 miesięczna córeczka ma zmiany skórne na obydwu raczkach pomiędzy nadgarstkiem a łokciem u górnej strony ręki oraz pod kolanami jedna plamę ma również na prawym ramieniu. Najpierw były to małe wypryski jakby czymś wypełnione następnie przeobraziło się to w skorupę skóra ta jest bardzo szorstka dziecko budzi się w nocy wiele razy oraz rzuca się wyglada to jak by się drapała pocierając w 7 tygodniu miała wysypkę na policzkach Polozna powiedziała ze to skaza białkowa wiec od tego czasu zrezygnowałam z jakiego kolejek białka nie używam nawet masła. Na policzkach bardzo ładnie się to wygonili jak przestałam jeść białko po jakimś miesiącu pierwsza plama zaczęłam się na prawej rączce i z czasem se pogarszała kilka dni temu zmieniłam proszek myśląc ze to może uczulenia na proszek ale plamy nie znikają. Dziecko jest na mleku matki robi bardzo wodniste przeważnie o zabarwieniu zielonkawym kupki. Nie wiem dlaczego ale nie mogę wstawić zdjecia nie chce się załadować jeśli ktoś może mi pomoc proszę mi podać maila a ja wyślę zdjęcie.
gość
3 miesięczne niemowlę - problem ze snem i inne
Witam, zacznę od tego, że nasz synek właśnie skończy 3 miesiące. Od urodzenia można by go zaliczyć do tych dzieci "trudniejszych", bardziej płaczliwych nie śpiących w ogóle w dzień. Poród zakończony cc, 10 na 10 punktów. Tu zaczynają się problemy. Mały w drugiej dobie dostał antybiotyk i pobyt w szpitalu przeciągnął się do 10 dni. Po wyjściu do domu problemy z jedzeniem, ze spaniem w dzień. Po miesiącu przeszliśmy na butelkę. Mały wyginał się w połowie butelki, a pod koniec zaczynał płakać. Jeździliśmy po różnych pediatrach otrzymując zagęszczacze do mleka, mleka ar, bebilon pepti. Dopiero gastrolog zlecił nam spróbować z Neocate + konsultacja neurologiczna. Neurolog stwierdził, ze wszystko jest ok + zlecił badania krwi, EEG, USG przezciemiączkowe, badania wyszły ok. Zmiana mleka na Neocate w naszym widzeniu spowodowała poprawę w taki sposób, że mały przestał płakać i prężyć się podczas jedzenia (w tym samym czasie zmieniliśmy pozycję karmienia z ręki na leżenie małego plecami na kolanach). Było trochę lepiej, ale mały nadal za dużo w dzień nie spał. W nocy zdarzyło mu się kilka razy przespać od 20:00 do 6:00. 3 tygodnie temu mały dostał kataru, katar utrzymywał się dwa tygodnie. W tym czasie gorzej spał w nocy, zaczął wstawać na pierwsze jedzenie o 4:00. Po 2 tygodniach katar ucichł, ale mały zrobił się dużo bardziej niespokojny niż przed wizytą u gastrologa. Zrobiliśmy mu badania krwi z crp i ob, badania moczu. Wszystko ok. Ostatecznie wybraliśmy się do pediatry, który stwierdził ostre zapalenie uszu ... (mały nie gorączkował, nie zauważyliśmy nic oprócz częstszego wstawania w nocy, zresztą przed zmianą mleka miał podobnie). Wizyta u laryngologa potwierdziła uszy ... Hm, chyba rozpisałem w miarę dokładnie jak wygląda sytuacja. A teraz to co mnie niepokoi... Mały zasypia o 20:00 do godziny 1:00 ma spokojny sen. Od 1:00 do 3:00 zaczyna się tragedia, rzuca się głową z lewej na prawą i spowrotem (od urodzenia śpi na brzuchu). Wstanie zjeść, odkładamy go i dzieje się to samo do kolejnej pobudki. W tym czasie ma zamknięte oczy... Kolejna może nie związana z przypadkiem sprawa. Mały ma 3 miesiące a praktycznie nie trzyma sam główki będąc plecami do nas na rękach, opada mu do przodu. Kilka dni temu byliśmy u fizjoterapeuty i stwierdził, że ma zmniejszone napięcie mięśniowe w niektórych partiach, a w niektórych zwiększone i zlecił ćwieczenia. Nie wiem czy te wszystkie objawy się jakoś ze sobą kleją, ale nie wiemy już co robić. Za tydzień kolejna wizyta u gastologa, myślimy o ponownym udaniu się do neurologa. Wydaje nam się, że z każdym dniem jest coraz gorzej :(
Niejadek
Hej! Mam problem z moim dzieckiem, je bardzo mało, przede wszystkim nie lubi ryb.
Reklama: