Reklama:

Krew z nosa (4)

Forum: Choroby dziecięce

Początkująca
01-09-2017, 18:36:10

Witam od pewnego czasu mojej 6 letniej córce często leci samoistnie krew z nosa.zdarza się , że w ciągu dnia krwotok występuje około 3 - 4 razy. Dziecko zostało zbadane przez lekarza rodzinnego i jej stan zdrowia ocenia na bardzo dobry. Otrzymałam skierowanie do laryngologa który również nie widzi żadnych powodów do dalszego leczenia. Badani krwi z rozmazu wykazało tylko za dużo limfocytow 60% granulocyty oboj. O jądrze podzielonym za niskie 31% czas protrombinowy 11 sek oraz EoS% 8.1 dziecko bez jakichkolwiek objawów alergii, nie leczone u żadnego specjalisty.Czy te krwawienia to rzecz normalna jak to lekarz mi mówi? ??
gość
05-09-2017, 10:15:30

Ja będąc dzieckiem również miałam częste krwawienia z nosa i pamiętam że byłam chyba 3-4 razy na zabiegu elektrokoagulacji (czy jakoś tak) w szpitalu, czyli laserowo wypalali mi naczynka krwionośne w nosie bo narastały i to było powodem krwawień, obecnie mam 22 lata a ostatni raz taki zabieg miałam około 8 lat temu i od tamtej pory krwawiłam tylko gdy byłam w ciąży albo byłam baaardzo osłabiona np przy zapaleniu zatok, radzę skonsultować się z innym laryngologiem i zobaczyć co on na to powie, ja osobiście pierwszy taki zabieg miałam w 1 albo 2 klasie szkoły podstawowej, pozdrawiam i życzę zdrowia dla córeczki!
gość
27-09-2017, 09:16:19

Podawać dziecku wit z gr. B .
DROŻDŻE PIWNE.
gość
27-09-2017, 09:19:30

marlena82 2017-09-01 20:36:10
Witam od pewnego czasu mojej 6 letniej córce często leci samoistnie krew z nosa.zdarza się , że w ciągu dnia krwotok występuje około 3 - 4 razy. Dziecko zostało zbadane przez lekarza rodzinnego i jej stan zdrowia ocenia na bardzo dobry. Otrzymałam skierowanie do laryngologa który również nie widzi żadnych powodów do dalszego leczenia. Badani krwi z rozmazu wykazało tylko za dużo limfocytow 60% granulocyty oboj. O jądrze podzielonym za niskie 31% czas protrombinowy 11 sek oraz EoS% 8.1 dziecko bez jakichkolwiek objawów alergii, nie leczone u żadnego specjalisty.Czy te krwawienia to rzecz normalna jak to lekarz mi mówi? ??
Polecam wit z gr B
Drożdże piwne ale nie tylko .....

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: