Reklama:

Maluch pije małe porcje mleka (3)

Forum: Karmienie niemowląt

Początkująca
29-12-2020, 11:22:12

Witam. Od urodzenia niemowlę wypija bardzo małe porcje mleka modyfikowanego. Waga urodzeniowa była 2500 teraz ma 11 tygodni i waży 5020kg. Synek wypija tak ok 60-80 ml jednorazowo , dodam że piję tak co 2-3 godziny. Nie raz wypije tylko 40 ml i za jakieś 30 minut znowu 40 ml. Już nie wiem co robić.. Ciągle latam z butelką.. Zamiast z tygodnia na tydzień pić więcej to wydaje mi się że je coraz mniej.. Po podliczeniu wypija ok 700 ml. Czy to jest odpowiednia ilość? Co zrobić żeby maluch wypij pełna porcję i się najdł?? Dodam , że w nocy śpi 5 godzinę i jak się obudzi to też wypija tylko 80 ml. Proszę o radę i wsparcie 🙂
Liderka opinii
29-04-2021, 22:00:10

Na pewno nie panikować, gdyż nie jest łatwo w stanie funkcjonować. Możesz poradzić się lekarza pediatry, ale w sumie to normalne, że dzieci mało jedzą. Chłopcy tak mają . Nic na siłę. Nastaw się pozytywnie i myśl tak. Będzie dobrze.
gość
24-07-2021, 10:56:12

moje tez tak mało jadło na początku, potem dopiero ię rozkręciło i już jadło pełnowymiarowe porcje, synek jest na mleku modyfikowanym hipp bio combiotik od samego początku a ma już 8 mcy i całkiem sporo jeszcze mleka wypija

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: