Reklama:

mam pytanie dotyczące kramienia mlekiem 3 latka (2)

Forum: Karmienie niemowląt

gość
28-09-2012, 10:15:44

Mam problem z moim prawie 3 letnim synkiem od pół roku je mi same mleko z kaszą potrafi 10 butelek dziennie zjeść i nic więcej cuduję na różne sposoby wesołe kanapeczki robię i zupki różnego rodzaju a on wypluwa wszystko oprócz mleka czasem zje ziemniaka z masełkiem , boję się żeby nacoś się nie pochorował
Początkująca
28-09-2012, 14:57:28

Witam serdecznie, 3 letni maluch powinien spożywać ok. 4-5 posiłków w ciągu dnia. Bazą powinny być posiłki mleczno- zbożowe, jednak oprócz nich w diecie dziecka musza się znaleźć inne skladniki takie jak warzywa, owoce, ryby, jaja, mięso, produkty pełnoziarniste oraz tłuszcze roślinne - w odpowiednich proporcjach. Do prawidłowego rozwoju niezbędna jest urozmaicona dieta. Dlatego zachęcam do dołożenia wszelkich starań, aby zmienić nawyki żywieniowe dziecka - choć na początku może nie być łatwo. Myślę, że cierpliwość, ale przede wszystkim żelazna konsekwencja będzie do tego kluczem. Zachęcam Panią również do zapoznania się z przykładowymi jadłospisami dla malucha http://www.hipp.pl/poradnik-zywieniowy/jadlospisy/po-15-m-cu-do-3-lat/jadlospis-1/. Pozdrawiam
Pani Izabela Wójcik, specjalista Serwisu dla Rodziców firmy HiPP, od wielu lat swoją wiedzą i doświadczeniem wspiera młodych rodziców udzielając porad z zakresu żywienia niemowląt i małych dzieci. Prywatnie jest mamą dwóch dziewczynek. www.hipp.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: