Reklama:

Mleko o obniżonej zawartosci laktozy (7)

Forum: Karmienie niemowląt

gość
03-01-2013, 20:54:12

Witam, mam pytanie odnosnie mleka o obnizonej zawartości laktozy, od dwóch miesięcy karmię synka mlekiem HIPP COMFORT, synek nie ma alergii na mleko, na początku dostawał mleczko enfamil, po nim jednak miał wzdęcia i po poradzeniu się mojej położnej zmieniłam mu mleko na mleko które nie zawierało laktozy -enfamil 0 lac, wzdęcia się skończyły a zaczęły zaparcia ponieważ mleko miało również zapobiegac biegunkom jak pisało na opakowaniu (synek nie miewał biegunek), wtedy zdecydowałam się na HIPP-a i jest ok, małego męczą jedynie niekiedy jeszcze gazy ale dostaje espumisan i jest lepiej. Moje pytanie jest nastepujące. Ponieważ Hipp wyżej wymieniony jest dosc nie ekonomicznym mlekiem op.zawiera tylko 350g i kosztuje prawie 30 zł, czy można zmienic mleko na HIPP BIO COMBIOTIC które jest produkowane jest w większych opakowaniach ale zawiera laktozę. Czy taka zmiana nie zaszkodzi mojemu dziecku? Dodam że synek teraz 01 stycznia skończył 3 miesiące. Pozdrawiam Ania
Początkująca
04-01-2013, 10:37:19

Dzień dobry, mleko HiPP COMFORT różni się swoim składem i właściwościami od mleka HiPP BIO COMBIOTIK, dlatego radziłabym w obecnej chwili nie zmieniać mleka, po którym dziecko czuje sie dobrze, zwłaszcza że maluch miał podejrzenie nietolerancji laktozy. Decyzję o zmianie mleka proszę podjąć dopiero wtedy, kiedy dziecko nie będzie miało już dolegliwości trawiennych i oczywiście po wcześniejszej konsultacji z lekarzem. Pozdrawiam
Pani Izabela Wójcik, specjalista Serwisu dla Rodziców firmy HiPP, od wielu lat swoją wiedzą i doświadczeniem wspiera młodych rodziców udzielając porad z zakresu żywienia niemowląt i małych dzieci. Prywatnie jest mamą dwóch dziewczynek. www.hipp.pl
gość
24-03-2017, 11:53:14

Witam. Moje dziecko ma 5 tygodni. Od 3 tygodnia życia dokarmiam je mlekiem modyfikowanym Bebiko Pro+ . Jednak po tygodniu stosowania tego mleka córke zaczął boleć brzuch, nie może zrobić kupy, cały czas się pręży. Byłyśmy nawet w szpitalu i tam stwierdzili zaparcia i kazali mi powrócić do wyłączonego karmienia piersią. Jednak moje dziecko nie najada się moim pokarmem i chciałam przejść na mleko HIPP comfort. Jednak czytałam że to mleko służy jako wylaczny pokarm dziecka. Czy w tym przypadku muszę całkowicie zrezygnować z karmienia piersią?
gość
10-05-2017, 12:47:32

Dzień dobry, synek skończył miesiąc i ma podejrzenie nietolerancji laktozy. Jakie mleko początkowe powinnam wybrać?
gość
22-03-2018, 21:51:09

Witam, mój synek od urodzenia pije mleczko Hipp Comfort i dobrze je toleruje. Niedługo kończy 6 miesiecy, jakie mleczko jest kontynuacją tego mleka? Hipp Combiotic 1 czy od razu 2?? Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc.
gość
30-04-2018, 09:08:07

Jeśli chodzi o dobre i bezpieczne dla dziecka mleko, to polecam Ci spróbować czegoś od Humany. Mają na prawdę bardzo dobre mleka z bezpiecznym dla dzieci składem. Sama karmie ich mlekiem synka i ja na razie nie ma żadnych problemów!
gość
23-05-2018, 07:42:09

Witam mam pytanie do pani czy pani synek robi po tym mleku zielone kupki ?
Podaje od 2 tygodni córeczce to mleko i robi mi strasznie zielone kupki nie wiem czy to normalne jest po tym mleku czy jest coś nie tak z nim jest
Gość 2018-03-22 22:51:09
Witam, mój synek od urodzenia pije mleczko Hipp Comfort i dobrze je toleruje. Niedługo kończy 6 miesiecy, jakie mleczko jest kontynuacją tego mleka? Hipp Combiotic 1 czy od razu 2?? Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: