Reklama:

Mleko z mikrofalówki (2)

Forum: Karmienie niemowląt

gość
06-09-2012, 12:16:39

Właśnie rozpoczynam przejście z piersi na mm, córka ma 4 miesiące. Co prawda nie lubi smoczka, nie akceptuje żadnego smoczka butelkowego, ale jakoś to musimy rozwiązać bo niedługo wracam do pracy.
Czy mogę sobie odlać do dzbanka przegotowana wodę i gdy zajdzie potrzeba nakarmienia po prostu podgrzać odpowiednia ilość w mikrofalówce? Różne już rzeczy czytałam nt. wpływu mikrofalówki na mleko wiec już nie mam pojęcia... A może woda musi być zawsze świeżo przegotowana?
Początkująca
07-09-2012, 14:56:25

Dzień dobry, jeżeli mamy wybór, dobrze jest przygotować posiłek ze swieżo przegotowanej, ostudzonej do odpowiedniej temperatury wody. Jeśli jednak jest potrzeba skrócenia czasu przygotowania posiłku, polecam przegotowaną wodę wlać do termosu i tuż przed karmieniem malucha odlać odpowiednią jej część i wymieszać z porcją proszku. Natomiast podgrzewania mleka w kuchence mikrofalowej nie poleca się m.in z powodu zbyt dużego ryzyka poparzenia. Pozdrawiam
Pani Izabela Wójcik, specjalista Serwisu dla Rodziców firmy HiPP, od wielu lat swoją wiedzą i doświadczeniem wspiera młodych rodziców udzielając porad z zakresu żywienia niemowląt i małych dzieci. Prywatnie jest mamą dwóch dziewczynek. www.hipp.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: