Reklama:

mój syn okropnie w nocy krzyczy..co robić? (7)

Forum: Pielęgnacja i rozwój dziecka

Początkująca
17-05-2011, 17:30:44

witajcie!mój 8-miesięczny synek budzi się często w nocy z krzykiem i płaczem nie do opanowania..wtedy często też puszcza bączki..bardzo się pręży przy tym i nie daje się przytulić..wygląda jakby go bolał brzuszek..ale jest tak codziennie od początku praktycznie..ale bywają spokojniejsze dni..ma nietolerancję laktozy..kupki robi prawidłowe..nie wiem już co robić..próbowałam chyba wszystkiego..bardzo mało przez to śpimy w nocy..w dzień takiego problemu nie ma..oprócz mleka sztucznego obiadków i owoców dostaje nadal pierś..najdłużej w nocy przesypia do 3-ech godzin..
Początkująca
18-05-2011, 11:11:51

Myślę że informacja o nietolerancji laktozy ma tu kluczowe znaczenie.Jadłospis Ośmiomiesięcznego dziecka jest na pewno bardo urozmaicony.W przypadku nietolerancji laktozy należy unikać produktów, Które ją zawierają.Produkty, które należy bezwzględnie ograniczyć to mleko i jego przetwory, produkty zawierające mleko i serwatkę w proszku, gotowe produkty przemysłowe.Właśnie dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego, gazy jelitowe, zaparcia, burczenie w brzuchu, bóle skurczowe podbrzusza i nadbrzusza mogą być przyczyną płaczu dziecka.Proponuję zastosować bardziej rygorystyczną dietę .
Agnieszka Boratyńska Położna Szpital Specjalistyczny Św.Zofii w Warszawie. Patronem porad jest producent Alantanu i Alantan Plus oraz linni dermo kosmetyków alantandermoline
Początkująca
18-05-2011, 16:48:26

no właśnie chodzi o to że nie dostaje nic, co zawiera laktozę..czasem nawet próbowałam na piersi tylko go przez cały dzień trzymać i było to samo..
Początkująca
19-05-2011, 10:49:55

A może należałoby przeanalizować Pani dietę skoro dziecko nadal jest karmione piersią.
Agnieszka Boratyńska Położna Szpital Specjalistyczny Św.Zofii w Warszawie. Patronem porad jest producent Alantanu i Alantan Plus oraz linni dermo kosmetyków alantandermoline
gość
23-05-2011, 14:17:58

tez mam podopbny problem
Początkująca
24-05-2011, 10:23:13

Płacz dla noworodka jest sposobem wyrażania swoich potrzeb, jest sygnałem oraz sposobem komunikacji z otoczeniem.Przyczyn płaczu może być wiele i na pewno potrzeba jest czasu na naukę interpretacji tego sygnału.Może dziecko się nie najada, maże ma mokro, może jest zmęczony,może boli go brzuszek, może jest mu za gorąco, a może wreszcie ma potrzebę bliskości potrzebuje ciepła matczynego, jej zapachu, odgłosu bicia serca.Najczęściej najprostsze rzeczy są najtrudniejsze.
Komentatorka
11-08-2011, 19:52:22

Przede wszystkim najlepsza jest dieta,w nocy jeśli dziecko płacze dobrze jest ogrzać brzuszek maleństwa nagrzaną pieluszką,bądź ułożyć dziecko na brzuszku na kolanach,troszkę się powierci,ale ulży w jelitach i powinno się dziecko uspokoić.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: