Reklama:

Moja kochana córeczka (5)

Forum: Rehabilitacja dzieci

Początkująca
14-04-2010, 09:11:33

Moja córeczka urodziła się w zamartwicy poporodowej(0pkt) z wadą rozczepu wargi oraz wyrostka zębodołowego. Córka jest już po jednym zabiegu wargi. obecnie ma 15 miesięcy , nie siedzi , nie chodzi... Jest pod stałą opieką rehabilitacyjną(ośrodek opiekuńczo rehabilitacyjny,turnusy rehabilitacyjne).Jest dzieckiem kontaktowym wesołym reaguje na polecenia i interesuje sie otoczeniem uśmiecha sie gaworzy mowi pojedyncze słowa(mama am baba ...). Oliwia jest moim pierwszym dzieckiem . Mój strach jest coraz większy ,widząc dzieci urodzone np. 8 miesięcy po mojej córce siedzą rwą sie do chodzenia. Łzy pojawiają sie w każdym miejscu , nie zależnie od sytuacji.U mojej córeczki widać poprawę ruchową przewraca sie na boki na brzuch trzyma główke , powoli zaczyna sie podnosić i gdy ja posadzę u siebie na kolanach chwile posiedzi ... Oliwkę czeka jeszcze jeden zabieg, wyrostkazębodołowego ,zabieg jest robiony gdy dziecko ma 2 lata , nie wiem co mam zrobić gdyż boję się że po narkozie córeczki rozwój i rehabilitacja cofnie się .Bardzo proszę o skomentwowanie mojej sytuacji
gość
02-12-2011, 16:09:27

Cóż tu komentować?! Kochana, możemy tylko Cie wspierać w pokonywaniu Twoich mniejszych i wiekszych problemów. Twoja córeczka wymaga więcej troski i miłości niż zdrowe dziecko i wszyscy to wiedzą. Ja wiem za to, że Ty jako Mama chorego dziecka potrzebujesz więcej wsparcia niż inne mamy bo jesteś dzielną i wrażliwą kobietą ale masz tysiąckroć więcej problemów niż inni rodzice i to, że cierpisz patrząc na inne zdrowe dzieci i ich rozwój i drżysz jak będzie on wyglądał po kolejnym zabiegu u Twojego dziecka jest niby normalne a jednak zasługujące na wielki szacunek i wsparcie.
Nie umiem pomóc Ci fachową odpowiedzią ale życzę wszystkiego dobrego dla Twojej córuni i wiele sił dla Ciebie!!
Początkująca
09-03-2012, 11:35:18

zapraszam na turnus rehabilitacyjny do Łomży do Centrum Rehabilitacji Caritas, robimy tu kawał dobrej roboty z dzieciątkami, mamy dobrych specjalistów od rehabilitacji dzieci.Jak jesteś zainteresowana to napisz do mnie, dam bliższe namiary.Pozdrawiam serdecznie i życzę wytrwałości.
iwona
Początkująca
11-07-2012, 17:32:39

Jestem z Tobą kochana. U mojej córki stwierdzają nieproporcjonalną budowę ciała i straszą ze moze byc karzełkiem tez mnie to przeraza i nie potrafię sie cieszyc macierzynstwem bo cały czas mysle o zagrozeniu :(
Komentatorka
20-09-2012, 18:37:29

Witaj!
Swietnie Cie rozumiem twoje zmartwienia i troski o coreczke miałam podobnie...
Moja corka usiadla w wieku 12 miesięcy wstała na nogi gdy miała okolo 1,5 roku a chodzila gdy miała 2,5 roku ...
Najwazniejsze ze corka się rozwija ...moze jej rozwoj jest skokowy ale jest...
Moja corka dzis ma 18 lat moze ma pewne deficyty jest troche inna niz jej rowiesnicy ale chodzi do normalnej szkoly idzie swoim tempem ale ktos kto jej nie zna nie powiedzialby ze miała trudny start w zyciu.pozdrawiam i zycze duzo sil.
:)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: