Reklama:

Moje dziecko je tylko mleko (3)

Forum: Karmienie niemowląt

gość
23-01-2013, 08:31:32

Witam
Mam prawie identyczny problem. Moje dziecko ma 3 lata i je tylko mleko modyfikowane, serki danio suche bułki i oczywiście słodycze czasem jabłko-to już trochę więcej niż samo mleko ale jednak cały czas niewiele.
Próbowałm wszelkich możliwych sposobów. Robiłam to co Pani radziła czyli wspólne obiady, odstawiałam mleko, zabierałam córkę do znajomych, którzy mają małe dzieci żeby może prz wspólnym posiłku z rówieśnikami nabrała ochoty na jedzenie czegoś nowego, były nowe wymyślne miseczki talerze i sztućce, różne rodzaje kubeczków bo dodam że pije tylko przez smoczek- i niestety nic. Żadne możlwe sposoby nie działają a jak widzi że ktoś je to albo się denerwuje albo ucieka. Niczego nie chce nawet spróbować a prośby w stylu-podejdz obejżyj,tylko powąchaj nie musisz zjeśc tylko zobacz kończą się tak samo.
Uprzejmie proszę o radę.
Dziekuję
gość
01-03-2013, 10:03:59

Czy cos oprocz problemu z jedzeniem niepokoi Cie jeszcze u Twojego dziecka,jakies trudne zachowania?
np sztywnosc zachowan ,rytualy itp?
gość
23-04-2013, 11:16:04

Niepokojąca może być reakcja na widok jedzenia, dziecko nie lubi patrzeć jak ktoś je, płacze kiedy gotuje się obiad bo"strasznie brzydko pachnie",z tego samego powodu nie wchodzi do sklepu a kiedy uda się jakimś sposobem nakłonić ja do sprobowania czegoś zbiera ją na wymioty, przewaznie jednak nie ma siły żeby ją zmusić do spróbowania czegoś.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: