Witam,
Jestem mamą sześciotygodniowego dziecka, któremu podano szczepionki infanrix, euvax i hiberix. Przy wypisie zdiagnozowano hiperbilirubinemię w przebiegu konfliktu serologicznego A-O. zalecono podawanie witamin krwiotwórczych, które przyniosły znikomy efekt bo po 3 tygodniach morfologia jeszcze bardziej się pogorszyła zalecono więc podawanie dodatkowo żelaza 3x 5 kropelek co w efekcie spowodowało silne bóle brzuszka, biegunki (generalnie normalne objawy) ale moje dziecko od urodzenia miało problemy z kolkami, kupkami z zawartością śluzu w stolcu. Jescze przed podaniem żelaza w kupce dziecka znajdowaly się śladowe ilości krwi i jak się okazało dzisiaj właśnie dostaliśmy wyniki wymazu kału i antybiogram w kale znajdują sie duże ilości gronkowca złocistego i bakterie Klebsielli. dzisiaj oddaliśmy na posiem mój pokarm (karmię wyłącznie piersią, przestrzegam diety) Czy stan mojego dziecka przy niskiej morfologii Hematokryt 27,0 hemoglobina 9,2 i obecności gronkowca i klapsielli pozwalał na podanie szczepionek ( o obecności gronkowca nie wiedzieliśmy jeszcze) czy nie wiąże się to z późniejszymi konsekwencjami. Proszę o pomoc bo jestem bezradna. Podaję synkowi Lakcid 2x1