Reklama:

Niepokojąca kupka niemowlaka po zagęszczeniu mleka (8)

Forum: Żywienie dzieci

Początkujący
16-04-2009, 12:59:00

Witam, mam następujący problem. Mój prawie 5 miesięczny syn po wypiciu mleka (nutramigen 1) z zagęszczeniem (kleikiem ryżowym, kleikiem kukurydzianym, Nutritonem) oczywiście w proporcjach niższych niż podane na opakowaniach tych produktów ma problemy z jelitami. Bardzo się pręży trudno zrobić mu kupkę a jeśli już zrobi to jest ona rzadka, zielona i zawiera czarne ziarna podobne do fusów z herbaty. Czegoś takiego nie ma po wypiciu samego mleka oraz po zjedzeniu obiadku ze słoiczka- typu delikatna marchewka.
Nadmieniam, iż mały był już w szpitalu pediatrycznym ponieważ miał problem z odbijaniem po jedzeniu i ulewaniem. W szpitalu rozpoznano chorobę refluksową i zapisano m.in. ranigast. Niestety w szpitalu zagubiona został próbka z kupką zawierającą ww. czarne ziarenka
Co może być przyczyną obecności tych czarnych ziarenek?
MarcinPJ
Początkująca
18-08-2011, 11:17:01

Witam
Mialam podobny problem, moja corcia budzila sie w nocy kilka razy do karmienia wiec jako dobra mama chcialam jej wlasnie zagescic mleko kleikiem ryzowym, skutkiem czego bylo zatwardzenie i problem z kupka. Odstawilam kleik i problem zniknal jak reka odjal:) czasem nie watro zageszczac posilkow, mleko zawiera tyle kalaorii ile potrzeba. Pozdrawiam.
Komentatorka
20-08-2011, 11:10:36

Witam,z synkiem mam podobnie,zaczęłam mu zagęszczać mleko kaszką ryżową i niestety też zaczęły się problemy z kupką a przede wszystkim zrobiła się bardzo ciemna.Jak mu daje samo mleko nie ma problemu a kupkę roni wtedy żółtą
gość
05-09-2011, 07:05:50

potwierdzam Wasze obserwacje. Moja dzidzia tez po kleiku miala problemy z kupka. Przestalam go podawac i problem zniknal.
Początkująca
20-12-2011, 21:07:56

U nas równiez były problemy z kupką zaraz po podaniu kleiku. Wystarczyło go odstawić i było dobrze.
gość
05-01-2012, 09:10:00

zagęszczone mleko należy podawać stopniowo by jelita dziecka przyswoiły nowy pokarm. Nasz lekarz kazał zagęszczać mleko stopniowo tzn. jedno karmienie podać zagęszczonym mlekiem resztę normalnym tak przez 2 dni później 2 karmienia mlekiem zagęszczonym reszta zwykłym itd. i nasz maluch nie ma żadnych problemów z robieniem kupek.
gość
03-02-2018, 05:35:31

mój synek miał problemy z brzuszkiem(straszne boleści) i kupkami (duże,wodniste)właśnie po Nutritonie
gość
14-11-2020, 20:32:29

Gość 2018-02-03 06:35:31
mój synek miał problemy z brzuszkiem(straszne boleści) i kupkami (duże,wodniste)właśnie po Nutritonie
Po jakim czasie się to unormowało????

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: