Reklama:

Nieprawidłowe żywienie jako przyczyna zaparć: znaczenie błonnika pokarmowego (8)

Forum: Żywienie dzieci

gość
11-02-2012, 00:09:06

Przeczytaj komentowany artykuł: Nieprawidłowe żywienie jako przyczyna zaparć: znaczenie błonnika pokarmowego

dobrym rozwiazaniem przy zaparciach jest takze stosowanie probiotykow np.lactoral, ktore dostarczaja szczepow bakterii, przez co usprawniaja prace przewodu pokarmowego
gość
25-06-2013, 20:10:21

Ze swojej strony mogę polecić Jeliton, jest bardzo dobry i skuteczny, naturalny, zawiera 100% czystego błonnika.
gość
23-10-2014, 13:42:18

Moim źródłem błonnika są nasiona babki płesznik Nie mam czasu na specjalne gotowanie więc szukając alternatywy znalazłam mapę zdrowia. Kupuję sobie gotową mieszankę nasion i piję z wodą. Po kuracji mogę powiedzieć że są super efekty. Regularne, bezbolesne wypróżnianie(cierpiałam na zaparcia po ciąży), lekkość, dodatkowa energia i poprawa wyglądu skóry.
gość
17-07-2015, 15:48:54

Jeśli o mnie chodzi zawsze domowymi sposobami rozwiązuje problem. Zwykle dopada mnie przy wszelkiego rodzaju nawet krótkich wyjazdach. U syna już gorzej, bałam się że kłopot się utrwali i polecono mi dicopeg junior.
gość
22-07-2015, 08:42:44

U mnie w domu zawsze jest Dicopeg i dla dzieci i dla dorosłych.Zaparcia u nas może nie są jakimś poważnym problemem ale miewamy je.Dlatego w razie zaparć podaję go domownikom.Nie męczę ich domowymi metodami bo wiem że nie przepadają za ziołami,śliwkami,itp.
gość
23-09-2015, 17:52:51

No zaparcia na pewno się z niczego innego nie biorą, jak z nieprawidłowego jedzenia. Za mało błonnika, za dużo cukrów, tłuszczy i zaparcie gotowe. Błonnik jest idealny na wyregulowanie trawienia. W trudnych momentach biorę dicopeg a potem staram się przez jakiś czas wprowadzić więcej niż zazwyczaj błonnika - żeby wszystko unormowac.
gość
29-09-2015, 14:10:44

Zdrowa dieta od niemowlęcia http://szczepimy.com.pl/akademia-zdrowego-dziecka/niemowle-0-12-msc/zywienie/rozszerzanie-diety/
gość
01-10-2015, 16:44:31

My stosowaliśmy tylko dicopeg junior, po miesiącu mogliśmy zapomnieć o zaparciach.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: