Reklama:

nietolerancja laktozy? prośba o opinię/interpetacje (4)

Forum: Choroby dziecięce

gość
18-05-2015, 11:08:30

Witam,
Córka ma sluzowate kupki. Zrobiliśmy badanie kału. Wyniki pierwszego przedstawiają się następująco ph 5, ciaka redukujące 0,75% ziarna skrobi pojedyncze, tluszcze obojetne dosc liczne, kwasy tł., nieobecne, włókna mięsne nieobecne, pasma śluzu nieliczne. Po 2 dniach zrobiliśmy następny badanie a w nim ph 5 ciała 1,5%, ziarna i tłuszcze pojedyncze, kwasy i włókna nieobecne nie uwzględniono sluzu. Dodatkowo mała ma krostki na policzkach na uszkach i za uszkami. Sa one liczne i szorstkie. Rano srednio widoczne z biegiem dnia zaczynają robic się czerwone i powstają plamy. Bardzo proszę o interpretacjęDodam że córka ma prawie 8 tygodni Urodziła się 21.03 Waga wypisowa 3020 waga z 13.05 4470 Marudna jest tylko wieczorem Brak kolek od 13.05 podaję jej dicoflor 5 kropelek dziennie Od soboty pijawily się kupki z zielonymi grudkami. Wcześniej były one białe. Karmię piersią Sporadycznie małej podaje enfamil lipid dha 1. 3 razy w tygodniu do 4 60-90ml
gość
19-05-2015, 07:19:21

Witaj. Ja z dwójką dzieci przerabiałam i do tej pory przerabiam z młodym różnego rodzaju nietolerancje pokarmowe... Pierwszy raz spotkałam się z tym, żeby badać pod tym kątem kupkę. Obawiam się, że te wyniki nie dadzą Wam odpowiedzi na pytanie o nietolerancje pokarmową. Wiem, że tylko badania z krwi są miarodajne. Nasza pediatra ( niejedna)zawsze stawiała diagnozę metodą zmian mleka. Przeszliśmy przez wiele i okazało sie że tylko młodzi tolerują Nutramigen, czyli nietolerancja białka mleka krowiego. Młody ma praiwe rok i specjalistyczne badania będziemy mieć w Rabce pod opieką alergologów i pulmonologów. Także jeśli chodzi o nietolerancje, to radzę udać się do alergologa lub gastroenterologa.. pediatra jedynie może kazać zmieniać mleko.
gość
19-05-2015, 07:20:34

obstawiam skazę białkową jeśli w grę wchodzą również problemy skórne...
gość
20-05-2015, 15:38:59

Witam,
Moja trojka dzieci karmiona piersią miała śluzowe kupy aż do momentu wprowadzenia stałego jedzenia czyli praktycznie do sześciu miesięcy. Przybpierwszym dziecku bardzo sie martwiłam i jeździłam po lekarzach, którzy nie wiedzieli jaka jest tego przyczyna. Wszystko wycofało sie z momentem pierwszych posiłków stałych. Drugiemu i trzeciemu dziecku podawałam profilaktycznie bakterie: do czwartego miesiąca lacidofil potem do szóstego multilac i dalej karmiłam piersią. Kupy śluzowe zniknęły przy pozostałej dwójce zniknęły po sześciu miesiącach. Córka najmlodzasz ma dwanaście miesięcy i nadal karmię piersią z tymże dzieciaki nie miały nigdy problemów skórnych.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: