Reklama:

Nietypowe wymioty u 3,5 latka (3)

Forum: Choroby dziecięce

Początkująca
13-07-2017, 06:10:53

Witam. Mamy mały ale duży problem.
Syn 3,5 lat chodzi do przedszkola. Jada słodkie, je prawie wszystko. Zdrowe dziecko ☺
Od maja zaczął się problem z wymiotami. wymiotuje rano najczęściej to jest po nocy, mówi że go brzuszek boli i wymiotuje, czasem dopiero jak zje śniadanie a nawet go nie zdąży dobrze zacząć jak już wymioty. Wymioty są i znikają na kilka dni i powracają. Wymiotuje ślina piana czasem zulcia jak dojdzie katar to katarem czasem woda czasem tym co zje to wszystko rano się dzieje rzadko w południe raczej sporadycznie. Już nie wiem od czego byliśmy u pulmonologa zrobiliśmy testy pokarmowe nic nie wyszło , robiliśmy usg brzucha wyszło tyle że ma gazy i zaparcia ale lekarz u którego było robione usg nie napisał tego na wypisie. Dostał od pediatry Debridat mazazywac dwa razy po 5ml już będzie kończył. Dostał dicopeg junior na te wzdęcia ale zadko podaję bo nie ma problemu z wyproznianiem. Tydzień temu dostał na odrobaczenie pyrantelum medana już myślałam że to robaki bo tydzień spokoju był z wymiotami i dziś znów się zaczęło i dość konkretnie. Robione miał badania moczu kału krwi i wymaz na owsiki.
Obecność cyst pasożytów w kale - nie znaleziono.
Obenosc jaj pasozytow nie znaleziono
Test giardia l/obecność antygenu lamblii w kale - ujemny.
Mocz w porządku.
Crp w porządku 1,2
Krew - krwinki białe 13,10 ( 4-12)
Limfocyty% - 34,8% (35-65)
Monocyty- wartość bezwzglena - 0,83 (0-0.8)
Eozynocyty - 11 % ( 0-5)
Te wyniki podkreślone więc są nie prawidłowe
Już sama nie wiem w jakim kierunku iść słodyczy nie jada już pije wodę lub gorzką herbatę je wszsytko po troszku na noc nie jada wczoraj same suche płatki kukurydziane jadł o 20.
Dostaliśmy skierowanie do krk do poradni gastroenterologiczna dla dzieci ale terminy kosmiczne .. rozpoznanie zarzucanie refluks zolodkowo przelykowe i naczynioruchowe i uczuleniowe zapalenie błony śluzowej .
Czy ktoś miał podobną sytuację ? Ktoś coś pomoże doradzzi bo ja już nic nie wiem:(
gość
27-08-2017, 20:25:12

Szwagierka miala to samo i bylo to z powodu przedszkola taki stres wkoncu minelo ale trwalo to okolo pol roku
gość
18-08-2024, 07:56:39

Gadaliscie Ige całkowite ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: