Reklama:

nocne wymioty u dziecka (6)

Forum: Przypadki pediatryczne

Początkująca
03-01-2008, 22:32:00

Witam!
Moja 5letnia w nocy wymiotuje. nie są to częste wymioty- budzi się raz, zwymiotuje i może iść dalej spać. W ciągu dnia wszystko wydaje się być ok- brak gorączki, dobre samopoczucie, tylko 2 razy narzekała na ból brzuszka, wypijala miętówkę i na tym się kończyło, ale te wymioty nocne bardzo mnie niepokoją. Co to może być, jakie badania powinnyśmy wykonać- proszę o pomoc!
julia
Początkujący
11-01-2008, 13:45:00

Witam

My z żona mamy podobnie z niespełna 5-cio letnią córką. Po położeniu nie zawsze ale dość często dziecko zaczyna kaszleć i w końcu wymiotuje.
Podejrzewamy że jest to refluks lub na tle nerwowym lub w grę wchodzi jakaś alergia. Jeszcze nie robiliśmy badań ale jeśli to nie minie zamierzamy to zrobić.
Proszę o ewentualny kontakt. wjj607@poczta.onet.pl[addsig]
jarisss
Początkujący
14-01-2008, 10:43:00

Poprawny mail do mnie: wjj607@poczta.onet.pl
jarisss
Forumowicz
19-01-2008, 14:30:00

Witam!

Jeżeli objawy tego typu powtarzają się i nie jest to związane np. z emocjami, to najbardziej prawdopodobny jest refluks żołądkowo-przełykowy, czasami tak przebiegają też niektóre schorzenia neurologiczne.

Na pewno należy zacząć od swojego pediatry lub lekarza rodzinnego i od próbnego leczenia antyrefluksowego (dieta + ew. leki). Lekarz rejonowy zdecyduje też czy wskazana jest konsultacja specjalistyczna (gastrologiczna lub neurologiczna albo jakaś jeszcze inna [addsig]
Pozdrawiam! <br>Jarosław Kwiecień <br>Śląskie Centrum Pediatrii w Zabrzu
gość
16-04-2024, 06:31:51

Witam,
Jak się zakończyły sprawy z Państwa dzieckiem ? Mamy taką samą sytuacje z naszą 5 letnią córką. Czy ktoś miał też jedno wymiotowanie u dziecks przed snem lub tuż po ?
gość
19-12-2024, 08:36:14

Podbijam temat,.córka 5 lat ten sam problem, czy ktoś podpowie badania w jakim kierunku wykonać?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: