Reklama:

Nóżka (8)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
30-11-2004, 10:01:00

Witam
Wczoraj zauważyłam że coś mojej córeczce (7 miesięcy) przeskakuje w kolanku (lewa noga), zwłaszcza jak siedzi i kręci stópką. I nie jest to cały czas tylko przy pewnym ułożeniu nóżki. Dodam że wierzga lewą nóżką bardziej jak prawą. Ortopeda wcześniej nic nie zauważył. Iść do lekarza? Proszę o radę.
Pozdrawiam serdecznie
mama Martynki
Forumowicz
30-11-2004, 10:48:00

Witam,

Jeżeli dziecko normalnie rusza kończynami, raczkuje i nie sprawia wrażenia, że kolano ją boli przy ruszaniu, to takie przeskakiwanie raczej nie jest niczym groźnym, ale oczywiście nie widząc dziecka nie mogę się wypowiadać na 100%. Jeżeli ortopeda niczego złego nie widział, to raczej może się Pani uspokoić - ortopedzi na takich rzeczach znają się nawet lepiej od pediatrów.[addsig]
Pozdrawiam! <br>Jarosław Kwiecień <br>Śląskie Centrum Pediatrii w Zabrzu
gość
01-12-2004, 06:57:00

Dziekuję za słowa otuchy.
Nóżkami ***, jest zadowolona cały dzień, w nocy jest trochę niespokojna, ale na to chyba nie ma wpływu nóżka.
Chciałabym się jeszcze dowiedzieć czy to normalne, że moje dziecko nie raczkuje, bo nie umie i na brzuszku też nie lubi leżeć. Czy należy dziecko chociaż na trochę klaść ją na brzuszek oczywiście do momentu jak nie zacznie płakać.
Pozdrwiam
gość
01-12-2004, 07:26:00

moja corka tez bardzo zle raczkowala, miala problem z chodzeniem na czworaka, ale za to mozna powiedziec z dnia na dzien zaczala chodzic, na poczatku bardzo niepewnie, ale szybko zaczela sie uczyc.

podobno jak dziecko dobrze raczkuje, to zaczyna pozniej chodzic na 2 nogach...
gość
01-12-2004, 07:27:00

cd. waidomosci wyzej:

oczywiscie szybko zaczela chodzic na 2 nogach
gość
01-12-2004, 11:14:00

Wracając do nóżki. Zapomniałam dodać, że u ortopedy byliśmy we wrześniu a dopiero teraz wyczułam, że coś w kolanku przeskakuje. Czy już wtedy ortopeda wyczułby jakieś zmiany? Dodam że dziecko nie upadło ani nie uderzyło się w nóżkę i nic ją nie boli, bo chyba płakałaby. Pozdrawiam mama Martynki
Liderka opinii
01-12-2004, 17:33:00

Witam!
W takiej sytuacji proponowałabym ponowną wizytę u ortopedy i zachowanie optymizmu![addsig]
Pozdrawiam! Agnieszka Krzywicka Ekspert Medforum Śląskie Centrum Pediatrii w Zabrzu
gość
02-12-2004, 08:34:00

Dziękuję za wszystko ale opytmizmu to mi właśnie brakuje.
Dzisiaj idziemy do ortopedy.
Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: