Reklama:

od sześciu tygodni kaszel (3)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkująca
10-11-2004, 09:16:00

Witam serdecznie,
Moja trzy i pół letnia córka od niemowlaka ciągle zmaga się z katarem. Natomiasta teraz od sześciu tyg. ma kaszel , najpierw suchu, potem mokry.W tym czasie zmieniłam lekarza ponieważ poprzedni nie przepisywał żadnych lekrstw niby wszystko było dobrze, okazało sie ze było zapalenie oskrzeli . po antybiotyku kaszel się utrzymywał. Lekarz przepisał Pulmicort do nebulizatora jest dużo lepiej noce są spokojne, kaszle jak wyjdziemy na spacer, potem jak wrócę do domu. Jak dłużej pozostaje w pomieszczeniu bądź na dworzu nie kaszle. Dodatkowo mam jeszcze jeden problem córce wieczorem bądź jak śpi poci się jej główka. Czy jest to normalne? Będę wdzięczna za odpowiedzi na moje zmartwienia.[addsig]
Joanna Nachyła
Forumowicz
10-11-2004, 16:59:00

Przewlekły kaszel nasilający się przy wyjściu na chłodniejsze powietrze, poprawa po wziewach Pulmicortu oraz przewlekły katar to razem wyraźna sugestia podłoża alergicznego. Leki wziewne (np. ten Pulmicort- to dobry preparat) będa prawdopodobnie wskazane na dłuższy czas, żeby wygasić tzw. nadreaktywność oskrzeli. Proponuję zarejestrować się do stałej opieki w Poradni Alergologicznej.

Na naszym forum polecam dział tematyczny "alergia i astma" - tam aktualnie są trzy ciekawe teksty dla rodziców na te tematy: 2 o astmie i 1 o przewlekłym kaszlu. Wkrótce będą następne teksty. Regularnie aktualizujemy też tzw. krótkie wiadomości (newsy).

Ze sprawą pocenia się główki proponuję zaczekać aż ustabilizuje się stan układu oddechowego. Jeżeli wtedy dziecko nadal będzie się nadmiernie pocić, to trzeba zgłosić to pediatrze i zrobić podstawowe badania.

Pozdrawiam
J.Kwiecień
Pozdrawiam! <br>Jarosław Kwiecień <br>Śląskie Centrum Pediatrii w Zabrzu
gość
10-11-2004, 17:32:00

Dziękuję bardzo za odpowiedź chciałam się jeszcze tylko dopytać czy pocenie się główki może byc zwiazane z brakiem wit. D czy może oznaczać poważniejsze choroby?
Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: