Reklama:

Ospa miejscavi (5)

Forum: Alergie u dzieci

Początkująca
26-05-2016, 18:14:46

Witam. Mam problem z miejscami intymnymi u 2 latki podczas ospy. Zmiany są na wargach sromowych zewnętrznych jak i wewnętrznych. Nie chcą się goic. Kilka z nich jest brzydkich. Czym mogą smarowac te zmiany w środku sikulki?
gość
10-06-2016, 13:35:56

Przede wszystkim krótki podczas ospy należy wysuszyć - kup puder do wysuszania w płynie. Po drugie antybiotyk - heviran (tabletki) - niech lekarz przeliczy ile na masę ciała. Po trzecie nie przegrzewac i doprowadzać do pocenia sie bo pot to idealne warunki rozmnażania wirusa - pocenie = więcej krostek. Kąpać co 2 dni - tylko płynem - nie gąbką. Ręcznikiem tylko delikatnie zebrać wodę że skóry - ja jeszcze wysuszalem suszarką do włosów 2 tyg - ospa poszła w diabły - ani jednej krótki.
gość
10-06-2016, 13:38:10

Aha i miejsca intymne też delikatnie smarować pudrem - podstawa to WYSUSZAC krostki.
gość
14-03-2018, 17:33:21

a mi puder strasznie wysuszał skóre i wcale nie pomagał.. co teraz najlepiej stosować na tą ospę u maluchów?
gość
19-03-2018, 15:09:38

mozesz sprobowac ospa comfort on jest delikatny bo to spray i nie musisz rozsmarowywac. bardzo dobrze dziala na świad.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: