Reklama:

Ośrodek Stobno (6)

Forum: Rehabilitacja dzieci

gość
12-02-2017, 11:52:20

Znacie może ośrodek Stobno dla chorych dzieci? Ja bardzo lubię tam jeździć na turnusy rehabilitacyjne ze swoim synem, ponieważ widzę, że po takiej dłuższej rehabilitacji mój syn czuje sie zdecydowanie lepie. Bardzo lubi hipoterapię, która jest tam popularną forma fizjoterapii. panuje tam niezwykle mila atmosfera i wszyscy sa uśmiechnięci. A wy, jakie macie wspomnienia z turnusów?
gość
19-02-2017, 10:40:55

Ja też mam bardzo miłe wspomnienia z ośrodka Stobno. Jeździmy tam z synem juz od dluższego czasu, bo to najlepszy ośrodek rehabilitacyjny w Polsce, a byliśmy już w kilku innych. tam jest po prostu inaczej i lepiej. zawsze miło i sympatycznie. Pracownicy mają wspaniałe podejście do dzieci, a rehabilitacja bardzo służy dzieciom.Mój syn też czuje się dobrze po dłuższej rehabilitacji.
gość
24-02-2017, 14:24:19

Ja też znam ośrodek Stobno. Bardzo lubimy z corką tam jeździc na turnusy, ponieważ panuje tam nie tylko bardzo miła atmosfera, ale również zabiegi sa dobierane indywidualnie. Widzę, że moje dziecko lepiej reaguje po takich zabiegach i dobrze się czuje. W ośrodku jest dużo mam z chorymi dziećmi, więc można z nimi złapać fajny kontakt. Zresztą juz po raz któryś umawiamy się z innymi mamami na ten sam termin turnusu :)
gość
06-03-2017, 10:45:32

Znam i bardzo miło wspominam. Byłam tam już kilka razy ze swoim synem, zawsze czeka tam na nas przyjazna atmosfera i profesjonalne podejście do pacjenta. Widać, że znają się na rzeczy, bo wszystkie dzieci czują się tam dobrze, fajnie reagują na polecenia rehabilitantów. Myslę, że ośrodka Stobno będziemy wracać co jakiś czas.
gość
20-03-2017, 10:45:37

Znam, znam i często zabieram tam syna na pobyty rehabilitacyjne. zauważam w nim znaczną poprawę stanu zdrowia po takiej dłuższej rehabilitacji. Zresztą aż miło się tam jeździ, kiedy panuje tam tak świetna i rodzinna atmosfera.
gość
23-03-2017, 21:49:29

Ja tez znam ośrodek stobno. Mój syn bardzo lubi tam jeździć. strasznie odpowiada mu hipoterapia, zresztą kocha zwierzęta! Przy koniach bardzo się otwiera, lepiej reaguje, a ja jestem po prostu szczęśliwa widząc jego uśmiech na twarzy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Pomocy.
Moje dziecko ma plamy czerwone, rozprzestrzeniają się. Odstawiliśmy chleb i nabiał, zmieniliśmy mleko i proszek do prania. Wizytę mamy dopiero za 3 tygodnie u dermatologa. Co to może być i czym leczyć?
Wcześniak nie przybiera na wadze
Hej, pytanie kieruję do mam które urodziły wcześniaków ☺️ urodziłam w 35+6tyg ciąży, mierzył 48cm i ważył 2560g. Mój maluszek w szpitalu pierw był karmiony mlekiem sztucznym ponieważ nie miałam pokarmu, wypijał 10-30ml różnie. Był karmiony co 3h 11.11 minął tydzień odkąd się urodził, i dopiero od 2 dni zaczął ciągnąć pierś i mleko zaczęło mi bardziej lecieć. Pierwsze dni w domu pił mojego mleka 10-20ml +dokarmiany mlekiem modyfikowanym ponieważ pokarm dopiero zaczął mi powoli lecieć.Jego karmienie bywało różne raz wypijał 30-40-ml a czasem nawet 50ml. Domagał się pokarmu różnie raz co 3h a czasem nawet co 2h. I zdążyło się że 4h spał bo zjadł dużo . Dziś byliśmy na wizycie u pediatry i w ciągu 5dni od wypisu że szpitala jego masa wzrosła tylko o 10g. Lekarz powiedział że masa mu nie rośnie i powinien przybierać na masie 25g najmniej na dobęZalecił mi karmienie regularnie co 3h ,nawet jak śpi mam budzić i dawać chwilę swoją pierś i ściągać laktatorem do butelki żeby wypijał mojego mleka w granicach od 50-60ml. Próbuje tak karmić ale maluszek wypija tylko 25-30-40ml zależy. Wiem że jest najedzony to wtedy wypluwa smoczek od butelki nie chce już ,zasypia , uśmiecha się i śpi spokojnie. Wypróżnia się bardzo nie ma z tym problemów. Pielęgniarka laktacyjna powiedziała że jeżeli nie będzie przybierał na masie to szpital ;/ Kolejna wizyta za 2dni i się boje że mój maluszek dalej nie będzie przybierał na wadze. Dodam że przy wypisie ważył 2420g a dziś w 5 dobie w domu waży 2430g. Dodatkowo ma lekką zoltaczke. Jest on żywotny, także jego stan jest bardzo dobryMamusie czy to jest normalne?czy mam się niepokoić? Bo się martwię że coś jest nie tak ;/ dzis w nocy zjadł pierw 50ml później po 3h znów 50 ml ale już następnie po 3h zjadł już tylko 20ml dodam że liczę czas karmienia w ten sposób że od czas liczę 3h jak zaczynam karmić,u nas karmienie trwa różnie 30-40min ponieważ daje mu czas na odbicie się ,a nie chce mi pchać na siłę
gość
3 miesięczne niemowlę - problem ze snem i inne
Witam, zacznę od tego, że nasz synek właśnie skończy 3 miesiące. Od urodzenia można by go zaliczyć do tych dzieci "trudniejszych", bardziej płaczliwych nie śpiących w ogóle w dzień. Poród zakończony cc, 10 na 10 punktów. Tu zaczynają się problemy. Mały w drugiej dobie dostał antybiotyk i pobyt w szpitalu przeciągnął się do 10 dni. Po wyjściu do domu problemy z jedzeniem, ze spaniem w dzień. Po miesiącu przeszliśmy na butelkę. Mały wyginał się w połowie butelki, a pod koniec zaczynał płakać. Jeździliśmy po różnych pediatrach otrzymując zagęszczacze do mleka, mleka ar, bebilon pepti. Dopiero gastrolog zlecił nam spróbować z Neocate + konsultacja neurologiczna. Neurolog stwierdził, ze wszystko jest ok + zlecił badania krwi, EEG, USG przezciemiączkowe, badania wyszły ok. Zmiana mleka na Neocate w naszym widzeniu spowodowała poprawę w taki sposób, że mały przestał płakać i prężyć się podczas jedzenia (w tym samym czasie zmieniliśmy pozycję karmienia z ręki na leżenie małego plecami na kolanach). Było trochę lepiej, ale mały nadal za dużo w dzień nie spał. W nocy zdarzyło mu się kilka razy przespać od 20:00 do 6:00. 3 tygodnie temu mały dostał kataru, katar utrzymywał się dwa tygodnie. W tym czasie gorzej spał w nocy, zaczął wstawać na pierwsze jedzenie o 4:00. Po 2 tygodniach katar ucichł, ale mały zrobił się dużo bardziej niespokojny niż przed wizytą u gastrologa. Zrobiliśmy mu badania krwi z crp i ob, badania moczu. Wszystko ok. Ostatecznie wybraliśmy się do pediatry, który stwierdził ostre zapalenie uszu ... (mały nie gorączkował, nie zauważyliśmy nic oprócz częstszego wstawania w nocy, zresztą przed zmianą mleka miał podobnie). Wizyta u laryngologa potwierdziła uszy ... Hm, chyba rozpisałem w miarę dokładnie jak wygląda sytuacja. A teraz to co mnie niepokoi... Mały zasypia o 20:00 do godziny 1:00 ma spokojny sen. Od 1:00 do 3:00 zaczyna się tragedia, rzuca się głową z lewej na prawą i spowrotem (od urodzenia śpi na brzuchu). Wstanie zjeść, odkładamy go i dzieje się to samo do kolejnej pobudki. W tym czasie ma zamknięte oczy... Kolejna może nie związana z przypadkiem sprawa. Mały ma 3 miesiące a praktycznie nie trzyma sam główki będąc plecami do nas na rękach, opada mu do przodu. Kilka dni temu byliśmy u fizjoterapeuty i stwierdził, że ma zmniejszone napięcie mięśniowe w niektórych partiach, a w niektórych zwiększone i zlecił ćwieczenia. Nie wiem czy te wszystkie objawy się jakoś ze sobą kleją, ale nie wiemy już co robić. Za tydzień kolejna wizyta u gastologa, myślimy o ponownym udaniu się do neurologa. Wydaje nam się, że z każdym dniem jest coraz gorzej :(
gość
Pieluchy, nietrzymanie moczu i stolca u nastolatków.
Siemka mam 15 lat i chodzę do 8 klasy i na zajęcia z karate, piłki i siatkówki i się troszeczkę moczę w dzień i w nocy czasami zdążę do toalety czasami nie i nie mówiłem jeszcze nikomu i nie wiem jak to powiedzieć rodzicom, znajomym nie chce nosić żadnych wkładek czy majtek chłonnych na wszelki wypadek z jelitami wypatrzyłem pieluchy z pasem biodrowym Tena Flex Maxi te najchłonniejsze bo jak już to chciałbym coś w co mógłbym sikać jak bym nie miał czasu na toalety czy nie byłoby w pobliżu czy wogule by mi się nie chciało iść do łazienki np. ja często skręcam kostki i mam gipsie tak to miałem kaczkę i nie wygodnie mi było słyszałem że Tena Flex są chłonne i cienkie (jak ktoś wie jaką maxi ma chłonność w mililitrach to niech napisze) tylko jak się na wf czy na zajęciach sportowych przebierać żeby znajomi nie zobaczyli pieluchy, niewiem jak o tym powiedzieć rodzicom i znajomym, na pieluchy jestem przygotowany jak widać, i czy takie pieluchy dla dzieci marki pampers są bardziej chłonne od najchłonniejszych pieluch Tena i Seni z góry dzięki za pomoc. Jak ktoś wi jak dane pieluchy maja chłonność w mililitrach to niech napisze: Najchłonniejsze marki pampers Seni Super Quadro Seni Super Trio Seni Optima Trio (Quadro chyba nie ma jak są to piszcie) Tena Flex Maxi Tena Maxi (te pieluchy z rzepami na noc) Z góry dzięki za pomoc. P.S. Czasami żeby nie było widać że popuszczam wkładam z przodu wkładkę z papieru albo waty, nie wiem czy to dobry pomysł piszcie.
Reklama: