Reklama:

Owsiiiki (5)

Forum: Karmienie niemowląt

Początkująca
03-07-2021, 17:10:36

Witam mam 19 lat i tak naprawdę nie wiem skąd się one wzięły. Znalazlam je wieczorem na papierze. Wszystko jest prane i prasowane w miesiącu wiecej niż 2 razy, o higienę dbam i o czystość w domu. Wzięłam z domownikami pierwsza dawkę pyrantelum i wszystko jeszcze raz uprane, wysprzątane, poprasowane. Boje sie ich ze cale wakacje bede musiala unikać wszystkiego. Tylko że u mnie nie ma żadnych objawów, żadnego swedzenia ani nic. Nie wiem co robić. Mial ktos jeszcze tak bez objawów ? Jeszcze w krwi po lekach jest znowu wszystko dobrze. To znaczy ze pozbyłam się dorosłych osobników? W kale ich nigdy nie widzialam. Karmie tez piersia dziecko przed 6 miesiącem życia, które nie dostało leków tak jak reszta rodziny. Nie wiem juz sama jak się tego pozbyć. Jestem załamana.
gość
20-07-2021, 13:04:31

Treść zablokowana przez moderatora

gość
04-09-2021, 14:42:04

Owsiki mają swój rytm i dorosłe samice mogą być widoczne rano lub wieczorem na skórze wokół odbytu, gdyż wtedy wychodzą i składają jaja. Ale to, że ich nie zaobserwujemy nie znaczy, że na pewno ich nie ma. Jeżeli chce pani wiedzieć czy pozbyła się owsików, polecam celowane badanie w kierunków jaj owsików - metodą z przylepcem celofanowym lub nawet zwykłą taśmą klejącą. Wykonuje się je właśnie wcześnie rano. Dużo zdrowia :)
Początkujący
17-06-2022, 14:22:26

owsiki bardzo potrafią uprzykrzyć życie :/
Początkujący
23-08-2022, 13:45:52

Jeszcze tylko dopisze, że dobrą opcją jest np. Pyrantelum. Sa jeszcze inne talbetki, ale to już z prepisu lekarza równie bardzo skuteczne.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: