Reklama:

Permanentny śluz w kupce (7)

Forum: Alergie u dzieci

gość
09-01-2016, 11:40:32

Witam
W kupce mojej półrocznej córki od dłuższego czasu pojawia się śluz. Raz jest go mniej raz więcej ale jest za każdym razem. Córka jest karmiona mlekiem modyfikowanym. Pod kontrolą lekarza zmienialismy juz mleko trzykrotnie, teraz używamy bebilon pepti ale śluz nie znika. Nie rozszerzalam jeszcze diety dziecka, pije tylko mleko. Jak możemy poradzić sobie z tym śluzem? Bo jego obecność nie jest chyba w porządku dodam że córka nie ma kolek, nie jest marudna, je bardzo ładnie. Ostatnio pojawiło się tylko od parzenie na pośladkach i czasami wyskakuje jej jakaś krostka na buzi (na ciele nic nie zaobserwowałam). Będę wdzięczna za porady bo juz nie wiem z czego to wynika. Bardzo chciałabym w końcu zacząć dawać jej inne jedzonko bo widać ze strasznie chciałaby coś nowego spróbować a ja boje się jej cokolwiek podać
Początkująca
10-01-2016, 23:14:26

Witam
Mam ten sam problem, z tym że u 3,5 miesięcznego dziecka. Śluz jest w każdej kupce 5/6 razy na dobe. Karmię też bebilonem. A czy od Pani pociecha ma zielonkawe kupki?
gość
11-01-2016, 18:09:22

Tak, na bebilonie bywały zielone ale zdarzały się też musztardowe. Teraz na pepti są tylko zielone.
gość
04-02-2016, 21:11:35

polecam mleko NUTRAMIGEN LGG 1 - NA RECEPTĘ - TO SĄ OBJAWY JAKIE MIAŁA MOJA CÓRKA - TO WYSOKA NIETOLERANCJA - ALERGOLOG BY ZARADZIŁ , LEKARZ DOMOWY MOŻE DO ROKU WYSTAWIAĆ RECEPTY NA TO MLEKO - PO ROKU WYMAGANA WIZYTA U ALERGOLOGA - kupki będą luźne, zielone ale bez śluzu - śluz to objaw alergii lub nietolerancji - odparzenia i na policzku krostki też - na krostki alergolog da maść jak będą swędzące nieznośnie aby się nie drapała - przy większej różnorodności jedzenia - ostrożnie wprowadzać nowości. nieuczulający jest ryż - reszta może uczulać !!!
gość
09-02-2016, 15:40:28

przy pierwszych objawach alergii u dzieci warto zastosowac kuracje probiotykiem na alergie Latopic, szczegolnie w wieku twojej coreczki, zapewni on prawidlowy rozwój flory bakteryjnej ukladu pokarmowego, wspomagajac wytwarzanie sie tolerancji pokarmowej, najlepiej zastosowac pelna, kilkumiesieczna kuracje probiotykiem wraz z dieta eliminacyjna
gość
17-03-2016, 17:22:15

U mojego synka śluz w kupce świadczył o alergii pokarmowej. Zmień mleko na Nutramigen, u nas ta zmiana pomogła. Podawaj dziecku przez trzy miesiące saszetkę latopicku dziennie, probiotyk uszczelni jelita dziecka i będzie wspomagała walkę z alergią pokarmową. U nas ten zestaw pomógł, synek jest już rok po kuracji i na szczęście wszystko jest w porządku, spożywa produkty z białkiem krowim i nic złego się nie dzieje.
gość
23-11-2016, 21:23:24

Witam moj 8 miesieczny synek jest swiezo po antybiotykoterapii bral ceclor jako anttbiotyk a jako oslone podczas antybiotyku i obecnie acidolac.W piatek 5 dzien antybiotykoterapii a tu sluz w kupce.Jest karmiony piersia. Przez weekend kupki ok a tu znowu od wczoraj kupki luzne i dzisiaj znowu sluz.Kupki z grudkami czasami mniej czasami wiecej tych grudek ale wodniste.Czy to alergia pokarmowa ??czy tak moze dziac sie po antybiotyku??

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: