Reklama:

Pierś wystarczy? (3)

Forum: Żywienie dzieci

gość
13-03-2012, 08:32:01

Ma pytanie odnośnie dokarmiania dziecka różnymi kaszkami czy też mlekiem modyfikowanym. Moje dziecko ma 1 rok i 5 miesięcy i nadal jest karmione piersią. Oczywiście pierś stanowi tylko dopełnienie 2-3 razy dziennie. Poza tym ładnie je róznego rodzaju kanapeczki, zupki czy obiadki, czasem jakiś serek. Ale za nic nie chce jeść kaszek, zarówno takich na mleku modyfikowanym jak również kaszki manny robionej samodzielnie. I teraz moje pytanie - jeśli karmię nadal piersią czy konieczne jest dokarmianie dziecka dodatkowo kaszką? Czy może mój pokarm nadal dostarcza dziecku tego co mu potrzeba??? I to mu wystarcza? Dodam, że dziecko jest zdrowe i nie choruje zbyt często.... Czekam na jakaś podpowiedź
gość
24-03-2012, 22:44:44

moja córka jak była mała (chyba do 3 lat) nie jadła żadnych kaszek, przyszło samo ale dużo później
była zdrowa i nie chorowała więc nie widzę sensu wpychania kaszki na siłę
Początkująca
22-06-2012, 11:03:41

Tak też myślę. Trzeba obserwować dziecko, to jest inny człowiek i ma też swoje ulubione potrawy.
Mój syn np. bardzo lubi musztardę i zajada się cytryną bez cukru i się nie krzywi brrr ..

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
rozszerzanie diety
od którego miesiąca rozszerzaliście dietę u swoich dzieci?? Mały kończy 6 miesięcy i chcę zacząć rozszerzanie, myślałam na razie żeby zacząć od gotowych słoiczków np. ekologicznych Hipp bio.
gość
Córka 2.5 roku problem z jedzeniem
Córka 2.5 roku i co jakiś czas je tylko mleko modyfikowane.Jest dzień , że zje chętnie obiad.Innego dnia cały dzień ładnie zjada.Są dni dość często kiedy chce tylko mleko modyfikowane.Co zrobić.?
gość
Niska ferrytyna
Cześć! Moja 2.5 letnia córka ma dobrą hemoglobinę (13), żelazo (70), ale niską ferrytynę (6). Lekarz mówi, żeby nic z tym nie robić, że tylko dieta bogata w zelazo i warzywa. Problem, że córka ostatnio olewa warzywa i produkty bogate w zelazo. Zje morele suszona, kasze, ale ledwo tknie mięso, buraki, szpinak... olewa całkowicie. Co robić? Może jednak suplementowac zelazo w małej dawce, żeby odbudować zapasy?
Owsiiiki
Witam mam 19 lat i tak naprawdę nie wiem skąd się one wzięły. Znalazlam je wieczorem na papierze. Wszystko jest prane i prasowane w miesiącu wiecej niż 2 razy, o higienę dbam i o czystość w domu. Wzięłam z domownikami pierwsza dawkę pyrantelum i wszystko jeszcze raz uprane, wysprzątane, poprasowane. Boje sie ich ze cale wakacje bede musiala unikać wszystkiego. Tylko że u mnie nie ma żadnych objawów, żadnego swedzenia ani nic. Nie wiem co robić. Mial ktos jeszcze tak bez objawów ? Jeszcze w krwi po lekach jest znowu wszystko dobrze. To znaczy ze pozbyłam się dorosłych osobników? W kale ich nigdy nie widzialam. Karmie tez piersia dziecko przed 6 miesiącem życia, które nie dostało leków tak jak reszta rodziny. Nie wiem juz sama jak się tego pozbyć. Jestem załamana.
Reklama: