Reklama:

Pierwsza Komunia Święta – radość dziecka, stres rodziców (4)

Forum: Rehabilitacja dzieci

Początkująca
07-05-2010, 18:39:44

Przeczytaj komentowany artykuł: Pierwsza Komunia Święta – radość dziecka, stres rodziców

Jakieś pomysły na prezenty?
Początkująca
10-05-2010, 16:32:43

Strasznie męcząca uroczystość, w sensie: siedzieć i jeść cały dzień:)
gość
17-05-2010, 07:41:09

Prezenty są różne, aczkolwiek wg mnie najbardziej absurdalnym pomysłem jest dawanie dzieciakom skuterów, kładów, itp.
Dwa lata temu chrześniakowi kupiłam aparat fotograficzny (trochę ponad 300zł, wczoraj chrześnica dostała ode mnie łańcuszek z zawieszką w kształcie serduszka niecałe 300zł)
Gdzieś zatracił się duch uroczystości. Nie liczą się ludzie, atmosfera w kościele. teraz priorytetem są upominki.
Standardową pamiątką jest złoty łańcuszek z przywieszką, kolczyki.
Zauważam też, że coraz częściej zamiast zegarka dzieciaki dostają telefony komórkowe. Czy uważacie że to jest dobra rzecz dla dziewięcioletnich dzieciaczków?
gość
14-05-2017, 10:29:21

Ja myślę, że skoro już się wykosztowywać to warto kupić coś pożytecznego, z czego dziecko będzie korzytać. Myśmy np kupili córce pierwszy telefon z okazji komunuii. A od babci dostała kurs językowy.
Z kolei ostatnio byliśmy na komunii syna znajomych i dogadaliśmy się że kupimy mu inhalator. Ich syn ma lekki stopień niepełnosprawności i astmę, więc myślę że to był dobry prezent. W dodatku strasznie mu się kształt podoba, bo kupiliśmy mu taki http://sklep.cezal.com.pl/gazetka-promocyjna/335-inhalator-medical-pingwin-cn-02wf.html w kształcie pingwinka. Sama bym taki chciala :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: