Reklama:

Po czym poznać, że dziecku nie służy mleko modyfikowane? (5)

Forum: Karmienie niemowląt

gość
07-12-2016, 20:36:05

Witam,
Czy któraś z obecnych tu Mam ma doświadczenie w temacie? Nasz 10 tyg synek jest karmiony metodą mieszaną, w ciągu dnia mlekiem Bebilon, a piersią tylko w nocy. W ostatnich dniach dużo ulewa, głośno mu się odbija, cofa mu się pokarm. Ponadto wije sie podczas karmienia - wtedy oczywiscie przerywamy karmienie i odbijamy/masujemy..
Kupki ostatnio są bardzo wodniste...i zastanawiam się czy to może być problem niewłaściwego doboru mleka modyfikowanego?
Początkująca
09-01-2017, 12:40:29

Myśmy mieli odwrotny problem . Mały po mleku modyfikowanym miał problem ze zrobieniem kupki. Okazało się, ze cierpi na zaparcia ze względu na za dużą ilość żelaza w mleku. W Twoim przypadku wygląda to na refluks ale niech się wypowiedzą mamy, których maluchy miały z tym problem.
Początkująca
14-01-2017, 13:57:20

Ja przerabiałam już wszystko chyba.. Dopiero mleko na receptę okazało się być dobre..
gość
23-02-2017, 02:04:11

Gość 2016-12-07 21:36:05
Witam,
Czy któraś z obecnych tu Mam ma doświadczenie w temacie? Nasz 10 tyg synek jest karmiony metodą mieszaną, w ciągu dnia mlekiem Bebilon, a piersią tylko w nocy. W ostatnich dniach dużo ulewa, głośno mu się odbija, cofa mu się pokarm. Ponadto wije sie podczas karmienia - wtedy oczywiscie przerywamy karmienie i odbijamy/masujemy..
Kupki ostatnio są bardzo wodniste...i zastanawiam się czy to może być problem niewłaściwego doboru mleka modyfikowanego?
gość
08-05-2017, 23:17:12

Może to po prostu ulewanie. Zdarza się chyba u 40% maluchów i jest efektem niedojrzałości zwieracza przełyku czy jakoś tak. Ważne jest zawsze odbijanie po każdym posiłku https://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl/odbijanie-po-karmieniu-u-noworodka-obowiazkowo Jeżeli jednak objawy są bardzo nasilone, może się okazać, że to refluks. A z mlekiem modyfikowanym to można spróbować zamienić na inne.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: