Reklama:

Podłoga w łazience. Jasna czy ciemna? (10)

Forum: Mama po godzinach

gość
05-04-2017, 11:47:19

Wymyśliłam sobie łazienkę wykończoną zestwem płytek imitujących drewno i beżowy kamień. Na całą podłogę chciałam dać te ciemne, do tego te beżowe na ścianach (nie cała wysokość, połączone z beżową przecierką), z dodatkami tych drewnianych (rama lustra, obudowa wanny itp). I teraz mam dylemat - czy cała ciemna podłoga z jasnymi ścianami nie będzie wyglądac ponuro? Może lepiej jakoś połączyć na podłodze jasne i ciemne? Ma ktoś z Was ciemne podłogi w łazience (łazienka średniej wielkości - 3,10 na 2,80)
Początkująca
06-04-2017, 04:27:16

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
19-09-2017, 11:46:42

Również nie polecam ciemnych płytek, głównie ze względu na bardziej widoczny brud. Spośród wszystkich pomieszczeń, u mnie najbardziej kurzy się w łazience. Nie mam pojęcia dlaczego. Mam jasne płytki, więc tego tak nie widać, dodatkowo nie zniosłabym widoku włosów na podłodze. Dlatego wybrałam jasne płytki i dobry odkurzacz :)
Początkujący
27-12-2017, 08:31:42

Sądzę, że ważniejsze od koloru płytek jest to, jakiego koloru są fugi. One bardzo często i bardzo szybko się brudzą, oraz są dość kłopotliwe jeśli chodzi o dokładne wyczyszczenie ich. Jakbym miał wybierać, to zdecydowałbym się na ciemne płytki z jasną fugą :)
[url=https://stomatologiaswiatkowska.pl/]implanty kraków[/url]
Początkująca
08-01-2018, 08:29:12

Raczej wybrałabym jasne płytki. Ogólnie lubię gdy pomieszczenia wyglądają na rozświetlone. Podobają mi się też drewniane akcenty w łazienkach to trochę ociepla. Chociaż ostatnio widziałam bardzo ładną łazienkę utrzymaną w ciemnych barwach i muszę przyznać, że robiła wrażenie.
Początkująca
26-02-2018, 17:30:42

weź to, co Ci się podoba, bo to Ty będziesz w tej łazience przebywać. Faktycznie jasne pomieszczenia chyba bardziej przestronnie wyglądają, ale ciemniejsze znowu bardziej elegancko.
Początkująca
16-04-2018, 12:51:27

Dużo zależy od wielkości łazienki. Ciemne rzeczywiście zmniejsza optycznie pomieszczenie, ale przy jasnych ścianach elegancja może wziąć górę :)
gość
27-07-2018, 07:55:31

gość
30-11-2018, 15:04:07

Początkująca
27-02-2019, 08:56:12

Zdecydowanie jasna, bo jak już wspomniano ciemna zmniejsza optycznie pomieszczenie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
problemy żołdkowe u dziecka
https://youtu.be/5_nBRdrRpZk
gość
apteka dla seniora
Znacie jakieś tanie apteki?? Szukam czegoś dla mamy, wydaje dużo na leki, apteki online odpadają
gość
Zaburzenia snu
Od pewnego czasu miewam problemy ze snem. Budzę się w nocy po kilka-kilkanascie razy, czasami po przebudzeniu nie śpię już w ogóle do rana :/ Zaznaczam, że nie chcę porad typu idź do lekarza po lek na bezsenność, bo już parokrotnie byłam u lekarzy, stosowałam te leki, ale czułam się po nich koszmarnie a następny dzień mialam dosłownie wyjęty z życiorysu. Czy istnieją leki ułatwiające zasypianie ale jednocześnie nie otumaniające?
gość
naprawa butów
naprawiacie buty waszych dzieciaków? Syn potraf w parę tygodni buty zniszczyć i ciągle problem z odklejaniem się nosków
Reklama: