Reklama:

Podrażnione oczy (3)

Forum: Alergie u dzieci

gość
19-07-2015, 15:16:50

Mój 10 letni syn od około miesiąca uskarża się na ból, podrażnienie oczu. Zauważyliśmy, że ma to zazwyczaj miejsce po spacerze, wizycie w ogrodzie itp. Jesteśmy umówieni na wizytę u alergologa, ale mamy do niej jeszcze 2 miesiące. Czy do tego czasu mogę coś podawać synowi lub zakraplać mu oczy? Chodzi mi o preparaty, które po zastosowani nie będą miały wpływu na ewentualne wyniki wizyty alergologicznej - nie zafałszują badań. Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.
Początkująca
19-07-2015, 16:00:20

Do wizyty u alergologa mnóstwo czasu więc można podawać leki przeciwalergiczne zarówno w postaci kropli do oczu jak i tabletek. Najczęściej wystarczy 7 dni na odstawienie leków, niektóre placówki wymagają 14 dni, ale dłużej to już byłoby całkowicie nieuzasadnione. Zastanawia mnie słowo "ból", bo okuliści zawsze podkreślają, że jeśli swędzi i łzawi to może leczyć alergolog, ale jeżeli oko/oczy bolą to obowiązkowo powinno być badanie okulistyczne.
Dr n. med. Katarzyna Wrotek Przez wiele lat pracowała w Klinice Chorób Wewnętrznych, Pneumonologii i Alergologii WUM , gdzie m.in. zajmowała się edukacją studentów, lekarzy i chorych.
Początkująca
04-09-2015, 12:31:26

I jak syn lepiej się czuje po lekach antyalergicznych? Syn zapewne ma [url=http://www.alergiczne.info/profil-trawy-i-chwasty]alergia na trawy[/url].

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: