Reklama:

półroczne dzieko bez mm (2)

Forum: Karmienie niemowląt

gość
29-04-2015, 14:23:20

Witam,
nurtuje mnie jedno pytanie. Jak na razie mój syn jest karmiony wyłącznie piersią, chciałabym go tak karmić mniej więcej do pół roku. Czy mogę mu rozszerzyć dietę o kleiki, papki warzywne itd ale bez włączania mleka modyfikowanego i równocześnie przestać karmić piersią czy jest to niemożliwe? chciałabym z piersi od razu przejść na normalne jedzenie, ale równocześnie nie karmić go piersią dłużej niż do pół roku.
gość
10-07-2015, 14:18:22

Papki owocowe etc można dziecku już podawać od 4 miesiąca obiadki od 6 (ja zaczęłam od 5) ale dziecko potrzebuje przede wszystkim wapna i innych witamin zawartych w mleku matki lub mm dziecko musi pić mm do roku czasu po 9 miesiącu można zacząć powoli wprowadzać produkty mleczne . Jeżeli ze względów finansowych nie może Pani karmić dziecka mm to może Pani spróbować z krowim 1,5% nasze matki i babki tak robiły i do dziś żyjemy :) jednak lepiej karmić do roku czasu mm wydaje mi się , że tak jest bezpieczniej każde dziecko inaczej reaguje mój syn (7,5mca) wycina już produkty mleczne w tym mleko (ale tylko dodawane do obiadku zeby rozrzedzic) mieszkam w Holandii i lekarka zleciła mi już podawanie takich produktów u nich wszystko szybciej dają dzieciom i wszystkie są zdrowe :) przez pierwsze lata życia dziecka w ogóle mleko jest najważniejsze .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: