Reklama:

Poważne powikłania po zakładaniu kolczyków do małżowiny usznej (piercing) (6)

Forum: Choroby dziecięce

gość
06-05-2010, 19:52:37

Przeczytaj komentowany artykuł: Poważne powikłania po zakładaniu kolczyków do małżowiny usznej (piercing)

mam kolczyk w chrząstce, przebiła mi kosmetyczka jakieś 4 miesiące temu. narazie jest spuchnięte, czerwone i twarde w miejscu dziurki. niepokoi mnie ten stan. mam zrezygnować i wyjąć kolczyk. napoczątku nosiłam kolczyk ktorym przebiłą mi kosmetyczka ale teraz nosze srebrny, ktory sobie niedawno kupiłam soecjalnie do tej dziurki. czytałam gdzieś że nie powinno się nosić srebrnych bo się źle goi. ;/ co robić?
gość
06-05-2010, 19:54:28

ps. prosze o wskazówki
gość
27-06-2010, 13:10:35

srebro?
bez urazy ale pogięło Cię?
wystarczy wpisać w google, a dowiesz się że srebro uwalnia swoje jony co prowadzi do powikłań. Srebro bezpiecznie można nosić dopiero jakiś rok, jak nie dwa po wygojeniu. Ja zrobiłam najgorszą z możliwych rzeczy, czyli pozwoliłam zrobić sobie ten kolczyk pistoletem. Skusił mnie brak bólu ;/ mogłam już pocierpieć i iść z igłą do piercera
gość
09-08-2011, 12:05:46

tez mam kolczyk w malzowinie i wszystko jest ok! trzeba tylko stosowac sie do paru zasad po przekluciu! w salonie pircingu mowia jak dbac o miejsce przeklucia zeby wszystko bylo ok! a kolczyk powinno sie zmienic dopiero po calkowitym zagojeniu (ok po 3 miesiacach) i napewno nie na srebro!
gość
19-10-2011, 12:09:08

ja mam kolczyk w małżowinie od nie wiem 14 r.ż. chyba. A teraz mam 22. pewnie teraz zrobiłabym to inaczej, ale wtedy było pistoletem przez kosmetyczkę. Przez kilka dni było wszystko w porządku, później na kilka dni musiałam wyjąc, bo mi ucho spuchło. W każdym razie przeszło i przez resztę czasu wszystko było OK.
gość
20-08-2013, 06:21:54

Myślę, że przy wyborze kolczyka trzeba strasznie uważać, a Tym bardziej zaufać firmię, która specjalizuje się w tym np: adres tutaj jest firma, która profesjonalnie udzieli rad przy wyborze. Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: