Reklama:

Problem z niejadkiem (5)

Forum: Karmienie niemowląt

Początkująca
17-04-2018, 19:42:25

witam, mam problem z moja 10 miesięczną córką. Nie je nic poza mlekiem. Nawet jak dodam cokolwiek do mleka (łyżeczkę kaszki czy kleiku) to już nie zje. Mleko ma zagęszczane Nutritonem ze względu na podejrzenie refluksu. Łyżeczką nie zje nic. Zupka podana przez butelkę też nie wchodzi w grę. Był czas że chwilę już jadła łyżeczką (w momencie kiedy zaczęliśmy zagęszczac mleko) trwało to miesiąc i teraz totalny bunt. Jak dam jej coś na talerzyku żeby brała sobie rączką to zwykle wszystko wyrzuca i gryzie talerzyk. Fakt faktem idą jej teraz zęby i to kilka na raz, rozumiem że może łyżeczka podrażnia ale butelką nie zje nic poza mlekiem. Mam problem bo lekarz zalecił nam podawanie żelaza, probuję je rozpuścić w małej ilości mleka i podać w ten sposób ale nie ma szans... zwykłych chrupek kukurydzianych tez nie zje. Nie wiem juz co mam robić. Jestesmy zapisane na konsultację z zaburzeń SI ale to dopiero na czerwice. Może mogę prosić o jakies wskazówki co jeszcze mogę robić? Jak my z mężem coś jemy to zawsze patrzy i czasem mlaska ale jak próbujemy jej coś podac to nie, zaciska wargi i odwraca głowę. Dodam że córka ma alergię na bmk (niepotwierdzona badaniami) i je Bebilon pepti, była próba zmiany na Neocate ale nie chce. Martwi mnie fakt że mimo zagęszczania mleka przyrosty wagi są słabe. Dwa tygodnie temu była jeszcze na 3 centylu ale obawiam się że mogła spaść juz poniżej. Czytałam o zespole złego wchłaniania ale nie wiem czy szukać w ogóle pomocy w tym kierunku?
gość
23-04-2018, 20:29:37

Looking or in Search of citizenship documents WhatsApp====+19293677910 For docments like passport, SSN, driver's license, I.D, Birth certificate, diploma or any other document? Email(paperworks092@gmail.com) http://citizenshipsales.org
For USA,CANADA,AUSTRALIA, ASIA & EU COUNTRIES!! Please "Search No More", Your curiosity has landed you to the right place whether you are based in America's, Australia, Africa, Asia or Europe as long as you have a Valid P.O Box or House Address we shall make sure the problem is over. For more information, Contact us for more guidance.

We offer only Original high-quality data base registered passports, Drivers Licenses, ID cards, Stamps, Visas, School Diploma, working permits, birth certificates, marriage certificates, death certificates, green cards,credit cards, bank receipts and other documents for a number of countries like: USA, Australia, Belgium, Brazil, Canada, Italia, Finland, France, Germany, Israel, Mexico, Netherlands, South Africa, Spain, United Kingdom, Japan, China and This list is not full!
gość
10-05-2018, 07:27:43

Cześć. Jest taka grupa dla niejadków na facebooku. Nazywała się chyba kochane niejadki. Nie pamiętam dokładnie. Jakiś czas temu na nią trafiłam przez przypadek. Poszukaj. Może tam coś znajdziesz.
SZukałam informacji na temat wybiórczości pokarmowej, bo usłyszałam, że coś takiego istnieje.
Początkująca
17-05-2018, 14:09:13

Mam wrażenie, że córka może Wami trochę manipulować. Dzieci są sprytne, nawet takie małe i ona doskonale wie, że ostatecznie i tak dostanie to, czego chce. A próbowaliście w ogóle nie podawać mleka, a jedynie inne jedzenie? Przecież jeśli by zgłodniała to nie miałaby wyboru. Podobno nie można zagłodzić dziecka, dając mu jedzenie. A Wasza córka zdaje się doskonale zdawać sobie sprawę, że jak trochę pomarudzi, to w końcu odpuścicie i dostanie mleko.
Początkująca
17-05-2018, 15:03:15

dziękuję za odpowiedź. Próbowałam przedłużać przerwy miedzy posiłkami ale jak zacznie marudzić i płakać to wtedy nie jestem w stanie podać ani mleka ani tym bardziej czegos innego. Byłysmy ostatnio w szpitalu i zaczęła coś jeść łyzeczką. mało bo mało ale coś zjadła ale po powrocie do domu sytuacja wróciła do wcześniejszej...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: