Reklama:

Problem z pieluszką (4)

Forum: Pielęgnacja i rozwój dziecka

gość
12-05-2011, 10:56:24

Mam 2 miesięcznego syna i zauważyłam, że ma bardzo wiele podrażnień przez pieluszki. Wypróbowałam już kilka marek pieluch i niestety widzę, że skóra mojego dziecka jest ciągle podrażniona. Stosowałam balsamy dla dzieci na podrażnienia skóry ale nie pomogły, bardzo proszę o pomoc, co będzie najlepszym rozwiązaniem na podrażnienia skóry dla tak małego dziecka?
Początkująca
19-05-2011, 11:07:15

Bardzo ważna jest codzienna pielęgnacja dziecka bo łatwiej jest zapobiegać niż leczyć.
Pielęgnacja odparzonych pośladków polega na dokładnym ich myciu i wietrzeniu.Polecam też zastosowanie maści i kremów z serii Alantan.Szczególnie maść pielęgnacyjną z witaminę F, która zawiera alantoinę i d-pantenol przeznaczoną do codziennej pielęgnacji skóry skłonnej do podrażnień
Agnieszka Boratyńska Położna Szpital Specjalistyczny Św.Zofii w Warszawie. Patronem porad jest producent Alantanu i Alantan Plus oraz linni dermo kosmetyków alantandermoline
Początkujący
07-03-2014, 08:17:51

Nam w takich sytuacjach pomagał że curiosin. Może warto spróbować? Dostępny jest w każdej aptece bez recepty.
gość
09-04-2014, 10:31:31

Moim zdaniem jedną z wązniejszych kwestii jest stosowanie odpowiednich pieluch, od jakiegoś czasu kupuje tego rodzaju http://www.tututu.pl/pieluszki-tetrowe-rozowe-szt-p-57471.html Nie mniej codzienna pielęgnacja, jest bardzo istotna głównie zapobieganie odparzeniom.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: