Reklama:

problemy z brzuszkiem u czteromiesięcznego niemowlaka (5)

Forum: Karmienie niemowląt

gość
30-10-2015, 10:29:58

Mój synek kończy jutro 4 miesiące. Jest karmiony piersią. Od 6 tygodnia pojawiły się problemy z brzuszkiem: prężył się, stękał przez sen, bardzo często się wybudzał ze snu. Później pojawiły się zgazowane kupki, silne gazy, śluz w kupie. Przez ostatni miesiąc objawy się nasiliły. Dziecko dużo płacze, jest niespokojne, kupki są zielone i pełne śluzu. Dwa razy zauważyłam ślady krwi w stolcu. Przed każdą kupką najpierw jest płacz. Wydaje mi się, że nie jest to związane z moją dietą, bo bardzo uważam na to, co jem. Wyeliminowałam nabiał i dżemy. Jem gotowanego indyka i czasem schab, rzadko wędliny, masło roślinne, bułki pszenne, makarony, kasze, ryż, napój ryżowy i sojowy, herbatę owocową i kawę inkę oraz marchew, buraki, ziemniaki i cukinię. Jestem zmęczona dietą i tym, że nie wiem co dziecku dolega. Ostatnio spróbowałam podawać Bebilon pepti. Kupki przybrały ładną konsystencję, ale synek nadal płacze przed zrobieniem kupki. Pediatra mówi, że trzeba przeczekać, a ja odchodzę od zmysłów. Nie wiem, czy należy zrobić jakieś badania (mocz i morfologia w normie, dziecko dobrze przybiera). Czy może ktoś jest w stanie coś mi doradzić?
gość
07-02-2016, 04:45:45

Mialam tak samo po szczepieniu na rote. Po ponad miesiacu od szczepionki dziecko nadal walczylo z wirusem bo po zrobieniu posiewu kalu rota byl dodatni. Po 5tygodniaxh od szczepienia przyszly ostree wymioty i wszystko sie skonczylo i powoli zaczelo wracac do normy
gość
10-05-2017, 17:16:03

U nas było podobnie, co prawda bez krwi w stolcu. Pomagało nam podawanie kropelek acidolac i robienie ćwiczeń, polegających na podkurczaniu nóżek do brzuszka. Mim wszystko, zawsze radzę rodzicom by poszli do pediatry i pytali, diagnozowali, leczyli.
gość
23-10-2017, 19:47:06

To prawda, nam pediatra zalecił ten sam sposób działania, dobry probiotyk w kropelkach i ćwiczenia. Można jeszcze spróbować zmienić mleko, jeśli dziecko jest na tym w proszku. To bardzo częsta przyczyna problemów z brzuszkiem. Jednemu przypasuje takie a drugiemu inne. Tak samo probiotyk, u nas poskutkowały kropelki acidolac, ale trzeba zawsze szukać metodą prób i błędów.
Początkująca
08-11-2017, 17:12:01

Gość 2017-05-10 19:16:03
U nas było podobnie, co prawda bez krwi w stolcu. Pomagało nam podawanie kropelek acidolac i robienie ćwiczeń, polegających na podkurczaniu nóżek do brzuszka. Mim wszystko, zawsze radzę rodzicom by poszli do pediatry i pytali, diagnozowali, leczyli.
nic nie zastąpi wizyty u pediatry :)
[url=https://rejestrbledowmedycznych.pl/gdzie-zglosic-blad-medyczny/]gdzie zgłosić błąd medyczny[/url]

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: