Reklama:

przebarwienia na ząbkach (3)

Forum: Karmienie niemowląt

gość
07-11-2012, 10:39:17

Witam, moja 5 letnia córeczka ma przebarwienia na zębach, czy może być to wynikiem braku witamin lub wapnia? Codziennie zjada serek danio, czy nie jest to za mało? Co powinnam zrobić, byłyśmy ostatnio u dentysty i z ząbkami jest wszystko w porządku.
Początkująca
09-11-2012, 12:25:24

Witam serdecznie, co mogą oznaczać przebrawienia na ząbkach powinien wyjaśnić stomatolog. Nawet jeśli nie ma powodu do zmartwienia, powienien powiedzieć , co może być tego przyczyną. Ja chętnie odniosę się do drugiej części zapytania. Dziewczynka powinna otrzymywać min 3 razy w ciągu dnia mleko lub produkt mleczny. Jeśli z nabiału otrzymuje tylko 1 serek w ciągu dnia, to trochę za mało. Pozdrawiam
Pani Izabela Wójcik, specjalista Serwisu dla Rodziców firmy HiPP, od wielu lat swoją wiedzą i doświadczeniem wspiera młodych rodziców udzielając porad z zakresu żywienia niemowląt i małych dzieci. Prywatnie jest mamą dwóch dziewczynek. www.hipp.pl
gość
12-11-2012, 14:24:17

Dziękuję za odpowiedź, niestety moja córeczka nie chce za bardzo pić mleka, jedynie serki zjada i to tylko jednej firmy.
Jest "wybrzydzaczem" i trudno przekonać ją do jakiejś zmiany.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: