Reklama:

Przemoc wobec dzieci – jak ją rozpoznać? (8)

Forum: Choroby dziecięce

gość
23-08-2012, 10:49:09

Przeczytaj komentowany artykuł: Przemoc wobec dzieci – jak ją rozpoznać?

C21O ROZUMIE SIE PRZEZ ZANIEDBANIE
gość
14-09-2012, 10:48:49

Zachowanie dziecka, które doświadcza przemocy fizycznej lub fizycznej jest łatwe do zauważenia, że coś nie jest tak. Tylko nie każdy chce do dostrzec i odpowiednio zareagować.
Początkująca
03-05-2014, 18:00:24

Konto usunięte 2012-09-14 12:48:49
Zachowanie dziecka, które doświadcza przemocy fizycznej lub fizycznej jest łatwe do zauważenia, że coś nie jest tak. Tylko nie każdy chce do dostrzec i odpowiednio zareagować.
z mojego dośwaidczenia wynika, że nikt ci nie pomoże,
ale to co ,ja nie chciałam pomocy,
nie chciałam ratunku,
nie chciałam być uratowana
Początkująca
05-05-2014, 11:43:11

Kinga303@wp.l 2014-05-03 20:00:24
z mojego dośwaidczenia wynika, że nikt ci nie pomoże,
ale to co ,ja nie chciałam pomocy,
nie chciałam ratunku,
nie chciałam być uratowana
wiecie co o tych dzieciach mówi się póżniej ,że wysoko mierzyli a nisko spadli
kiedy to słyszę z ust innych ludzi ,
czuje sie jak żydzi albo czarnoskórzy niewolnicy
oni tez wysoko mierzeli a nisko spadli?
Forumowiczka
06-05-2014, 11:53:32

Jeżeli czujesz, ze jest ci źle, to znaczy, ze błąd tkwi w tobie,
Nie ludzie są źli, tylko sama źle myślisz
Zgadzam z tym określeniem, tylko, ze jest ono prawdziwe pod warunkiem, ze osoba została wychowana na świadoma osobę, której rodzina pozwoli normalnie myślec i rozwijać sie, bo tylko wtedy tak osoba Bedzie wiedziała jak myślec żeby to zmienić
W warunkach takich, co np. Żydzi musieli żyć z powodu innych ludzi albo czarnoskórzy z powodu niewolnictwa, sama zmiana własnego podejścia i myślenia nie wystarczy
A w takie warunki włożone są dzieci od urodzenia wychowywane na upośledzonych schizofreników
Forumowiczka
06-05-2014, 12:06:15

Ostatnio usłyszałam takie stwierdzenie:
Zgadzam z tym określeniem, tylko, ze jest ono prawdziwe pod warunkiem, ze osoba została wychowana na świadoma osobę, której rodzina pozwoli normalnie myślec i rozwijać sie, bo tylko wtedy tak osoba Bedzie wiedziała jak myślec żeby to zmienić
W warunkach takich, co np. Żydzi musieli żyć z powodu innych ludzi albo czarnoskórzy z powodu niewolnictwa, sama zmiana własnego podejścia i myślenia nie wystarczy
A w takie warunki włożone są dzieci od urodzenia wychowywane na upośledzonych schizofreników
Wiecie co my tez tak samo co wszystkie dzieci ,którym pozwalano normalnie żyć ,nie chcieliśmy normalnie dorastać ,normalnie poznawać świat ,bezpiecznie rosnąć na mądrych i zdrowych ludzi,
Niestety nam w przeciwieństwie do normalnych dzieci ,nikt tego psychicznego bezpieczeństwa i życia bez przemocy psychicznej nie zapewnił
O takich dzieciach ,wychowawcy w szkołach, dorośli ludzie ,lekarze , mówią :
Nie moje dziecko ,nie moja rodzina ,nie mój problem, nie mogę tym dzieciom pomoc,
No właśnie ,to po co pomagać ,ratować nie swojego człowieka ,chodzić do lekarza
Jeżeli ludzie ograniczaj się tylko do swojej rodziny
Boje się potrzebować pomocy wśród tych ludzi
Jeden lekarz powiedział mi na terapii , ze dziecku nie pomaga się ,bo mu się jeszcze zaszkodzi
A ja dodam od siebie ,ze najwidoczniej schizofrenikom tez nie pomaga się ,bo im to jeszcze może zaszkodzić!!!
Co wy na to?
Początkująca
07-05-2014, 08:33:43

izaalicja 2014-05-06 14:06:15
Ostatnio usłyszałam takie stwierdzenie:
Wiecie co my tez tak samo co wszystkie dzieci ,którym pozwalano normalnie żyć ,nie chcieliśmy normalnie dorastać ,normalnie poznawać świat ,bezpiecznie rosnąć na mądrych i zdrowych ludzi,
Niestety nam w przeciwieństwie do normalnych dzieci ,nikt tego psychicznego bezpieczeństwa i życia bez przemocy psychicznej nie zapewnił
O takich dzieciach ,wychowawcy w szkołach, dorośli ludzie ,lekarze , mówią :
Nie moje dziecko ,nie moja rodzina ,nie mój problem, nie mogę tym dzieciom pomoc,
No właśnie ,to po co pomagać ,ratować nie swojego człowieka ,chodzić do lekarza
Jeżeli ludzie ograniczaj się tylko do swojej rodziny
Boje się potrzebować pomocy wśród tych ludzi
Jeden lekarz powiedział mi na terapii , ze dziecku nie pomaga się ,bo mu się jeszcze zaszkodzi
A ja dodam od siebie ,ze najwidoczniej schizofrenikom tez nie pomaga się ,bo im to jeszcze może zaszkodzić!!!
Co wy na to?
oczywiście jest to bzdurne stwierdzenie i nie prawdziwe,
nie prawda ,że schizofrenikom i dzieciom nie pomaga się
na czas ,bo można im zaszkodzić
jeden wykładowca na wykładzie powiedział ,że nie pomaga się z powodu zgryzoty?
Forumowiczka
14-05-2014, 19:54:14

dlatego na schizofrenie choruje sie z powodu manipulacji i mobbingu rodziców na własnym dziecku
dziecko nie rozumie jak myśleć żeby być normalne ,zdrowe , Madre, inteligentne, wykształcone,
jest upośledzane tak mocno ze nie poznaje samo siebie, nie jest sobą , nie pisze własnymi słowami,
nie mówi własnymi słowami, boi się , nie rozumie jakie jest, kim jest , nie zastanawia się nad tym co lubi, co kocha, wyłącza się z myślenia, na wszystko patrzy przez pryzmat kto co ma , co kto nie ma :
kolega nie ma pamięci , koleżanka nie ma słuchu, często mówi , ze nie chce mieć zamiast
myśleć i mówić tak jak wszyscy : nie chce być mądry, nie chce być kimś , nie chce czytać , nie chce znać się, nie chce poznawać siebie!!!
niestety te objawy sa lekceważone w szkole podstawowej a nauczyciele, wychowawczyni , nie pomagają takim dzieciom,
pomimo ,ze widać iż dziecko jest upośledzane i dręczone przez własna rodzinę,
ludzie nie chronią dziecka chociaż domyślają się ze prowadzi to do choroby psychicznej
gdyby uczono i pisano w książkach dla dzieci jak myśleć i tym samym bronic się przed przemocą psychiczna , gdyby tłumaczono jak działa mozg ,jak działa myślenie ,zastanawianie człowieka,
jak rozumieć siebie , chorobie typu schizofrenia nabyta moznaby zapobiegać i leczyć ja już w wieku 6 lat, 7 lat ,8 lat. Dzieci dręczone psychicznie ,chorujące z powodu tego ,ze rodzice słowami niszczą dzieciom zycie ,bezpieczeństwo , możliwość poznawania siebie, normalnego rozumienia siebie, ludzi ,świata, trzeba rodzinom odbierać i traktować co przemoc fizyczna na dziecku, gdyż zagraża życiu dziecka!!!
Nieprawdziwe informacje o schizofrenii chronią sadystycznych i socjopatycznych rodziców,
I wprowadzają błędne wyobrażenie o chorobie i tym samym prawdziwa ocenę sytuacji chorego.
Nie można pozwolić na nieprawdziwe informacje pisane przez lekarzy!!!!Lekarze nie moga pisac nie prawdy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: