Reklama:

Przerwa pomiędzy posiłkami (4)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkująca
23-11-2004, 20:03:00

Mój synek ma 2 miesiace.Chciałabym wiedzieć czy to normalne,że przesypia całą noc bez jedzenia? Na ostatnie karmienie budzę Go ok.23:30 - 24, a wstaje dopiero ok. 7 - 7:15. Czy powinnam w nocy wstawać i karmić,czy nie jest to za długa przerwa? Zgodnie z poradnikami nocna przerwa nie powinna być dłuższa chyba niż 6 godzin.
Poza tym mniej więcej do godz. 14 jest bardzo spokojny je i dobrze sypia , a później ma problemy z zaśnięciem do późnych godzin wieczornych, czy ma na to wpływ , że w tych godzinach pojawia się więcej ludzi w domu , wszyscy wracają z pracy i każdy chce się zajmować Antosiem.[addsig]
Sylwia Sochaczew
Forumowicz
23-11-2004, 20:50:00

Witam ponownie!

To jest całkowicie normalne i trzeba się tylko cieszyć z takiego dziecka Moja pierwsza córka też w tym wieku zaczęła przesypiać całe noce (nawet 7-8 godzin), ale wtedy tego nie docenialiśmy- dopiero przy drugim dziecku zrozumiałem jaki skarb mieliśmy za pierwszym razem...[addsig]
Pozdrawiam! <br>Jarosław Kwiecień <br>Śląskie Centrum Pediatrii w Zabrzu
Początkująca
23-11-2004, 22:04:00

Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź. Jak już wcześniej pisałam to jest moje pierwsze dziecko i chciałabym żeby zdrowo się wychowywał.Oczywiście doceniam to,że przesypia całe nocki (odpukać-mam nadzieję,że to się nie zmieni),zwłaszcza,że za miesiąc muszę (z wielkim bólem w sercu) wracać do pracy.
Mam jeszcze pytanie co do sprawowania opieki nad dzieckiem. W domu wszyscy pracują , ja niestety nie mam mamy , a teściowa zaproponowała , że podczas mojej absencji Antosiem będzie się opiekowała koleżnka babcie - starsza kobieta ok. 70 l. - czy to dobrze , czy też powinniśmy znaleźć młodszą osobę do opieki nad naszym Słoneczkim?
Proszę o radę , z góry dziękuję i nie zawracam już Panu głowy o tak późnej porze.
Pozdrawiam!!!!!!!!

[addsig]
Sylwia Sochaczew
Forumowicz
24-11-2004, 15:17:00

Witam!
Szybkośc odpowiedzi to kwestia przypadku, czy akurat jestem na forum czy nie... Zaglądam tu raz dziennie, o różnych porach. Co do opieki nad dzieckiem- dopóki dziecko nie porusza się samodzielnie, to osoba starsza jest chyba nawet lepsza, bo będzie bardziej troskliwa i wyrozumiała. Ale np. do szalejącego po domu 2-latka ja osobiście wolałbym poszukać kogoś młodszego [addsig]
Pozdrawiam! <br>Jarosław Kwiecień <br>Śląskie Centrum Pediatrii w Zabrzu

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: