Reklama:

pytanie ważne (3)

Forum: Choroby dziecięce

Początkująca
17-04-2015, 14:33:18

Witam mam problem z wagą mojej córeczki ma 6,5 miesiąca i waży 5490 nasza Pani doktor twierdzi ze to za malo na jej wiek urodziła się malutka bo 2750 i 54 cm apetyt ma całkiem dobry chociaż są dni kiedy mało zjada wprowadziliśmy jej już kaszki zupki dania ze słoiczków kaszke sinlac a waga i tak w gore nie idzie zbyt duzo usg brzuszka ok CRP ok posiew kalu moczu ok morfologia z rozmazem : HCT 32,60% WBC 17,40 ^9/L LYMPH% 78,5% NEUT%12,0% LYMPH# 13,66^9/L EOZYN # 0,53 10^9/L Rozmaz krwii obwodowej mikroskopowo paleczkowate 1,0% segmentowane 10,0% eozynofile 2,% limfocyty 79,0% monocyty8,0% erytroycyty prawidlowe dodaz iz corka ma alergie na białko mleka krowiego ( skaza bialkowa) proszę o szybką odpowiedź Pozdrawiam :)
gość
03-05-2015, 16:51:40

Podwyższone wbc wskazywałyby na jakąś infekcję...ale norma u niemowląt jest do 15 więc odchylenie nie jest tak drastyczne a jeżeli crp jest w normie to być może infekcji nie ma. Sugeruję powtórzenie morfologii. A co do wagi to nie jest ona taka zła zważając na to że dziecko podwoiło swoją wagę urodzeniowa co jest oczekiwane w tym wieku. Jeżeli wszystkie badania wychodzą w normie, dziecko nie zdradza oznak choroby to proszę trochę wyluzowac...widocznie takie jej indywidualne tempo rozwoju
...
gość
08-05-2015, 17:49:40

Moja mała według oficjalnych centyli ważyła za mało, ale wszystko poza tym grało i huczało. Jako, że mam starsze dzieci, to z ciekawości sprawdziłam w centylach sprzed wielu lat i co się okazało? moja mała jest w normie, tej niższej, ale normie. Standardy centyli się zmieniły, bo dzieci są coraz grubsze. Na tych gotowych słoiczkowych dankach to i nic dziwnego. Po miesiącach mała nabrała ciałka, teraz ciężka i zbita, nie gruba, ale w normie, jakby się chciał ktoś przyczepić. Jak zdrowe i szczęśliwe, to dajmy dzidzi się rozwijać jak Pan Bóg, a nie centyle, zaplanował.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: