Reklama:

roczniak spi coraz gorzej (3)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
15-07-2015, 11:47:05

Witam. Moze ktos ma jakas rade dla matki ktora niema juz sily. Moj synek ma prawie 13 miesiecy w nocy budzi sie ok 14 razy. Gdy mial 9 miesiecy sam odstawil sie od piersi. Nie jest glodny dopiero ok 4-5 nad ranem czasem zje troszke mleka i tyle. Rytm dnia jest zachowany od urodzenia moze z 6-8 nocy bylo takich ze usnal i spal 6h napil sir i pospal dalej. Zasypia miedzy 20-21 uczymy go usypiania w łóżeczku ale za nic niedakje sie tam uspic. Zasypia w duzym lozku lub na poduszce na podlodze. Niewazne gdzie zawsze konczy soe tak samo po 40min czasem godzinie pierwsze marudzenie jesli soe nie przyjdzie niepoprawi poduszki kocyka niepoda smoczka itp wybudza sie i moze niespac nastepna godzinę. Vobircol niedziala nic niedziala woem sa takoe dzieci wiem zdazaja sie ale ja juz nie mam sily ludzi pytaja sie czy z moim zdrowiem dobrze bo wyglądam jal trup budzi sie co rano z bolem glowy biore apap leki na uspokojenie zeby niebyc wredna matka i usmiecjam sie ale ja juz niedaje rady. Zawsze chcialam miec więcej dzieci a teraz mysle tylko zeby nigdy w życiu juz to się niezdarzylo.
gość
29-07-2015, 21:51:31

Witam, mam podobny problem. Syn ma teraz 18 mcy i sytuacja sie wiele nie poprawia z ta roznica ze ma azs a ja nauczylam go spania z mamusia i jeszcze karmie go piersia wiec te poltora roku braku snu plus dieta bezmleczno bezjajeczna itp zabraly mi cala radosc macierzynstwa. Mam nadzieje ze nie potwa to do 18 roku zycia ...a jeszcze wszyscy sie czepiaja ze mi sie zmienila osobowosc jak moim zdaniem przechodze okropne tortury. Nikt mnie nie rozumie. Juz sobie wmawiam ze moze na cos choruje itp i zaczynam chodzic po lekarzach pozdrawiam i wytrwalosci
gość
13-08-2015, 09:06:49

Ja podobny niepokój wyleczyłam: noszeniem dziecka na rękach i przytulaniem go do snu. Dzieci wyczuwają zdenerwowanie i niepokój matek. Trzeba przez dwa-trzy wieczory przecierpieć ból pleców i rąk ale Szkrab uspokojony bliskością mamy która go czule tuli będzie zaspiał i spał coraz lepiej, powodzenia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: