Reklama:

Ropa w oczkach niemowlaka (6)

Forum: Choroby dziecięce

gość
27-10-2018, 11:58:58

Witam, zakładam nowy wątek, gdyż nie znalazłam nic w tym temacie. A mianowicie , mój kilku miesięczny synek ma ropiejące oczka, chciałam się zapytać czy któraś z mam też borykała się z tym problemem i jak sobie radziliście. Pozdrawiam
gość
29-10-2018, 22:01:11

Do lekarza. Ma zapalenie spojówek, musi Dostać krople do oczu a to tylko na receptę. Zapalenie spojówek robi się często przy katarze. Napary ze świetlika też pomogą.
gość
24-02-2019, 11:14:34

Dostaliśmy kropelki, niestety problem po kilku dniach powrócił. Niestety opinie lekarzy były podzielone, jeden twierdził że konieczny jest zabieg, na co zdecydowalibyśmy się tylko w sytuacji bez wyjścia, bo inny lekarz pocieszał nas, że to jak najbardziej może minąć wraz z wiekiem, tylko trzeba cierpliwości i czasu i obserwować . I tak też się stało, dostaliśmy kropelki żeby maluszek się nie męczył, regularnie i w sterylnych warunkach przemywaliśmy oczka i wszystko minęło po dwóch miesiącach. Pomogli nam w klinice okulistycznej spektrum, bardzo się cieszymy, że obeszło się bez zabiegu i pozostały tylko wizyty kontrolne
Początkująca
25-02-2019, 23:09:01

A u kogo w Spektrum byliście? Jaki tam okulista dziecięcy przyjmuje?
gość
18-03-2019, 11:45:34

Byliśmy u dr Turskiej, poleciła mi ją znajoma. Ogólne ciężko było znaleźć okulistę typowo dziecięcego ale udało się i jesteśmy zadowoleni z wyboru, bo wizyta mimo że synek nie chętnie współpracował to przebiegła dość spokojnie, pani dr wykazała się cierpliwością i na spokojnie nam wszystko wytłumaczyła. Ogólnie mojej siostrzenicy jak była malutka to na ropiejące oczka pomogło przemywanie mlekiem matki, podobno to naprawdę działa. Niestety w naszym przypadku domowe sposoby nie działały.
Początkująca
25-03-2019, 21:18:06

Dzięki za polecenie, poczytałam opinie o niej na znanym lekarzu i rzeczywiście wydaje się ok. Na lokalnej grupie na fb też sporo osób ją poleca, więc jutro umówię się na wizytę.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: