Reklama:

Sapka? (2)

Forum: Katar i nieżyt nosa

Początkująca
15-12-2017, 10:31:58

Mój 8 tygodniowy synek ma od bardzo długiego czasu zatkany nos, czasem ciężko się mu oddycha a trzy razy w nocy zaczął się dusić . Było trochę lepiej a teraz znowu zaczyna charczeć, najgorzej jest w nocy do tego pojawia się kaszel. Pediatra mówi że jest ok a kaszel od tego że wydzielina spływa mu do gardła. Mnie to jednak martwi bo bardzo się już ta sytuacja dłuży powodując dyskomfort u dziecka. Czy jest coś co można zrobić żeby się pozbyć tego problemu i ulżyć małemu?
gość
17-12-2017, 09:23:00

Witam mój synek też ma 8 tyg i też ma zapchany nosek już od ponad tygodnia jednak nasza pediatra stwierdziła że to katar jedyny ratunek to sprzęt do odkurzacza do odciagania wydzielinki ,woda morska i maść majerankowa i Mozolna praca. napewno się polepszy .pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Przedwczesne dojrzewanie
Moja córka dostała miesiączkę w wieku 10 lat i 9 miesięcy. Wzrost obecnie 143 cm. Jesteśmy pod opieką endokrynologa ze względu na przedwczesne dojrzewanie płciowe. Wiek kostny przyspieszony o 2 lata. Pani doktor nie chciała hamować dojrzewania pomimo słabego wzrastania, liczyła , że córka urośnie i miesiączka nie nadejdzie tak szybko. Boje się że nie urośnie już więcej. Czy ktoś miał taki przypadek?
gość
Zgrubienie na piersi u 12 latki
Witam, u mojej 12 letniej Córki zauważyłam na lewej piersi zgrubienie, Córka mówi że przy dotyku ją boli. Dodam że jeszcze nie zaczęła dojrzewać piersi jej nie rosną.Jedna miers ma zupełnie płaska a w drugiej widoczne jest to zgrubienie. Chciałam się poradzić bo trochę mnie to niepokoi. Możliwe że właśnie zaczynają jej rosnąć piersi. Ale Myślę żeby udać się do pediatry. Będę wdzięczna że wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam
gość
Ob 74
Witam , mój synek 3 lata dziś odebrałam wyniki on 74 szok , nie wiem skąd taka liczba strasznie się boje . Dziecko ogólnie nie gorączkuje , słabiej je ale je , piję normalnie ... W nocy mi się wybudza jest płacz i strasznie kopie nogami ... Crp też wyszło ale nie aż taki . Wyszło dwa . Bardziej się boje o te Ob że aż takie wysokie , syn po grupie powikłania zapalenie mięśni, ale nie uszkodzone zrobiono badania . Po prostu nie chodził kilka dni bo go musiało boleć . Teraz chodzi biega ... Czy te OB może być po zapaleniu mięśni ?
gość
Ból brzucha ciągły u 6-latki
Dzień dobry Córka od ponad roku skarży się na ból brzucha. Dwukrotnie w odstępie 10 m-cy miała USG, które nic nie wykazało. W 08.2023 wyszła obniżona hemoglobina. Od września bierze żelazo Ferum, wit B, Wit C, Sanprobi IBS, kwas foliowy. Jest pod opieką hematologa. Obecnie wyniki w normie. W 10.2023 we krwi były przeciwciała p. gliscie ludzkiej, dostawala Vermox. W 02.2024 wynik w normie, dodatkowo na toksykaryze wynik ujemny. Tabletki typu nospa lub ibuprofen, ciepły termofor nie działa w opinii dziecka. Jeżeli jest zajęta zabawa, to się nie skarży, ale w innych przypadkach boli ją od przebudzenia, do zaśnięcia. Zdarzało się że przychodziła w nocy, zbudzona bólem. Chodzi do przedszkola. Ma apetyt, normalny stolec - ciemny z uwagi na żelazo. Do por. Gastroenterologicznej dziecięcej czeka się się ok 7 m-cy. Jak pomóc, co jeszcze zbadać? Pediatra proponuje wizytę u psychologa...
Reklama: