Reklama:

sennosc po lekach (8)

Forum: Alergie u dzieci

gość
04-07-2016, 09:44:21

syn niedawno zaczął brac leki na alergię, ale jest po nich bardzo senny, nie wiem czy odstawić bo szkoda mi go, zazwyczaj to szaleje całyd zień a teraz chodzi taki przutłumiony, za kilka dni wyjeżdżamy i nie dam rady już z nim do lekarza isć
Początkująca
26-07-2016, 14:10:53

Myślę, że nie ma co samemu eksperymentować z odstawianiem leków. Najlepiej wybrać się po prostu do lekarz. Przedstawić wszystkie objawy po lekach i może próbować znaleźć jakiś inny odpowiedni środek.
gość
05-09-2016, 10:02:17

moje dziecko też tak miało, rodzinny co chwila jakieś inne leki testował i było podobnie, najlepiej się czuł po hitaxie fast junior i teraz ją kupujemy, też nie ma problemu z podaniem, bo to takie małe cukiereczki, nawet popijać nie trzeba bo się w ustach rozpuszczają, u nas zawsze z lekami batalia a tu ten problem odpada
gość
19-09-2016, 15:57:03

Mój bierze Xyzal, wczesniej bral Zyrtec, ale był strasznie pobudzony po Zyrtecu, a i efekty marne, bo dalej sie smarkał i tarł oczy, Po Xyzalu zadnych skutków ubocznych, a i działanie o wiele leosze. My bierzemy od lutego do wrzesnia.
gość
17-11-2016, 17:27:28

Leki przeciwhistaminowe stosowane w terapii chorób alergicznych, dobrze sprawdzają się w łagodzeniu objawów alergii, jednak mają swoje działania uboczne. Leki antyhistaminowe tzw. pierwszej generacji (np. Claritina, Diphergan) wpływają na ośrodkowy układ nerwowy mogąc powodować senność , trudności z koncentracją. Obecnie w terapii preferowane są przede wszystkim leki przeciwhistaminowe drugiej generacji np. Zyrtec, Allertec czy najnowsze Aerius, Xyzal. Leki te nie wywołują istotnych działań niepożądanych. Należy pamiętać, że odpowiedź organizmu na działanie leku jest bardzo indywidualna. W przypadku wystąpienia jakichkolwiek objawów niepożądanych warto skonsultować się z pediatrą i zmienić lek.
Zachęcam do skorzystania z usług eMedi24 oferowanej przez MediPark.
http://www.medipark.pl/oferta/emedi24/
gość
05-12-2016, 20:49:41

mój się dobrze czuje po hitaxie fast junior, to jest lek nowszej generacji, na szczeście ani nie jest bardziej pobudzony ani senny, zachowuje się tak jak zwykle :) a znika uciążliwy katar który go męczy przez alergę
gość
15-03-2017, 10:52:32

Tez mam tak czasami , że niektóre leki powodują, że chce mi się spać ;/, ale ostanio znalazłem na stronie http://www.tabletkinamase.pl, takie tabletki które w swoim składzie własnie maja dodatkowy rozbudzacz, nie pamietam jak sie nazywa ale człowiek produkuje go w naturalny sposób :)
gość
23-06-2017, 11:30:50

nasz junior był senny i niestety przez źle dopasowane leki miał tez inne skutki uboczne np zaparcia,zmienilismy lekarza zrobilismy testy na alergie i synek dostał dicopeg junior wiec skutecznie pozbylismy sie zaparć a teraz testujemy nowe leki na alergie,mam nadzieje ze teraz nie bedzie tych skutków ubocznych bo żal mi synka i nie moge patrzec jak sie meczy

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: