Reklama:

silne azs u niemowlaka (8)

Forum: Alergie u dzieci

Początkująca
14-07-2016, 06:17:13

Witam, mój siedmiomiesięczny synek ma stwierdzone AZS od trzeciego miesiąca życia. Zmiana skorna początkowo była tylko na policzku później zajęta została reszta ciała. Jesteśmy po kuracji locoid plus e***l potem e***l i fucidin na twarz, afloderm i fucidin na ciało. Niestety łagodziło zmiany na dzien dwa a potem wszystko wracało ze zdwojoną siłą. Obecnie mam zalecone od pediatry protopic od dermatologa advantan. Bardzo proszę o poradę, który z tych leków lepiej zastosować biorąc pod uwagę wiek dziecka i lokalizację zmian także na twarzy.
gość
29-07-2016, 05:40:33

Witam mielismy podobny problem i dzieki wizycie w szpitalu problem ustapil. Synkowi zostala przepisana masc robiona w aptece i po 2 dniach bardzo silne zmiany skorne ustapily a skora byla jak po urodzeniu. Zmienilismy kosmetyki na cetaphil zel i balsam ktorym smaruje 3 razy dziennie. Zmiany skorne byly spowodowane bakteria w jelitach wykryte przez wymaz ze skory wiec proponuje tobadanie wykonac moze akurat bedzie to wynikiem bakteri
gość
02-08-2016, 11:05:12

To prawdopodobnie uczulenie dietetyczne, najczęściej na kazeinę (mleko krowie) lub gluten który przechodzi z pokarmem do mleka matki. Jeżeli karmisz trzeba odstawić przetwory mleczne, szczególnie mleko w proszku i mąkę pszenną.
Początkująca
03-08-2016, 20:13:48

Dziękuję bardzo za rady. Dieta eliminacyjna niestety nic nie pomogla. W tej chwili synek jest na mleku bebilon pepti póki co też żadnej poprawy. Spróbujemy z tym wymazem może akurat cos wyjdzie
gość
31-08-2016, 06:52:26

Na zmiany skórne przypominające [url=https://www.iwostin.pl/pielegnacja-skory-sklonnej-do-zmian-tradzikowych/]trądzik u 3-miesięcznego dziecka polecam zastosować krem lub emulsję na natłuszczającą z Ziaji Med. U mojego syna pomógł krem nawilżający z Iwostinu, jednak był on znacznie starszy
Początkująca
31-10-2016, 12:34:11

Ważne jest by ograniczyć ilość alergenów w otoczeniu dziecka, mogę z ręką na sercu polecić spray Allergoff - należy nim spryskać materacyk, ew. inne powierzchnie w pokoju dziecka które gromadzą kurz - np. dywan czy pluszowe zabawki. Moja córka od zastosowania tego cuda śpi dużo lepiej w nocy, nos ma mniej zatkany i poprawiła się jakość jej skóry. Polecam jako wsparcie w leczeniu.
gość
24-11-2016, 12:46:29

Mnie z kolei lekarz polecił Clovin II Septon do dezynfekcji prania (używa się jak zwykłego proszku). Można nim prać rzeczy dziecka, które skończyło przynajmniej miesiąc. Podpytaj swojego dermatologa. Oczywiście do tego były odpowiednio dobrane leki do mojego dziecka.
Regularnie w nim piorę, bo okazało się, że mąż przestał ciągle wstawać z zatkanym nosem. ;)
gość
07-12-2016, 17:07:18

Witam, w leczeniu AZS maścią polecaną dla okolic delikatnych czyli skóry twarzy, szyi oraz fałdów skórnych jest takrolimus (Protopic) lub pimekrolimus (E***l). Należy pamiętać jednak, żeby nie stosować tych maści na zakażoną skórę. Advantan, również stosowany w terapii AZS, jest sterydem. Używa się go w przypadku zaostrzeń, jedynie na miejsca zmienione chorobowo ,jak najkrócej, nie przewlekle. Ze względu na możliwe działania uboczne sterydów nie wolno stosować ich na skórę twarzy ani w innych miejsc gdzie znajduje się cienka, wrażliwa skóra. Poza wymienionymi lekami, do pielęgnacji atopowej skóry zalecane jest używanie tzw. emolientów (kosmetyków, w skład których wchodzą substancje natłuszczające i nawilżające), które łagodzą świąd i podrażnienie skóry.
W razie pytań zachęcam do skorzystania z usługi eMedi24 oferowanej przez Medipark.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: