Reklama:

sine rączki u maluszka (2)

Forum: Przypadki pediatryczne

Początkująca
31-01-2006, 21:50:00

Witam

ostatnio zauwazyłam u mojej 10 tygodniowej córeczki, że ma sine rączki. Zdarzyło się to kilkakrotnie w sytuacji kiedy leżała na wznak lub na boczku. Dodam, że rączki były przy tym ciepłe a sinofioletowy kolor utrzymywał się aż do łokci. Kiedy układałam córeczkę w pozycji ponowej - sinienie mija.
Czy jest to powód do zmartwienia? Czy jest to efekt ucisku? Czy może jakiś objaw i należałoby zrobić jakieś badania?

pozdrawiam
mama Monika
gość
24-01-2024, 21:38:21

Czy udało się Pani wyjaśnić co było powodem sinienia?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Fluconazole
Witam. Dostałam fluconazole dla córki która ma 3 tygodnie. Na pleśniawki w buzi. Tylko jak mam jej to podać smarować buzię w środku i język?
gość
Iga u 11 latka
Witam serdecznie, zbadaliśmy poziom immunoglobulin, gdyż syn często chorował w lipcu 2023 r poziom - 0,17 Później w styczniu poziom 0,01, a teraz odebrałam wynik
gość
Ob 74
Witam , mój synek 3 lata dziś odebrałam wyniki on 74 szok , nie wiem skąd taka liczba strasznie się boje . Dziecko ogólnie nie gorączkuje , słabiej je ale je , piję normalnie ... W nocy mi się wybudza jest płacz i strasznie kopie nogami ... Crp też wyszło ale nie aż taki . Wyszło dwa . Bardziej się boje o te Ob że aż takie wysokie , syn po grupie powikłania zapalenie mięśni, ale nie uszkodzone zrobiono badania . Po prostu nie chodził kilka dni bo go musiało boleć . Teraz chodzi biega ... Czy te OB może być po zapaleniu mięśni ?
gość
Pasożyty
Witam mam do państwa pytanie gdyż pojawiła się u jednego domownika glista ludzka cała rodzina dostała przepisany zentel oprócz 4 letniego dziecka które najpierw musi zrobić badania kału i moje pytanie brzmi czy jest sens brania leku szybciej niż dziecko czy trzeba jeszcze poczekać aż będą wyniki badań i wtedy dopiero wszyscy mają wziasc zentel czy nie ma do rzeczy różnica 7 dni ?
Reklama: