Reklama:

Siniaki (3)

Forum: Choroby dziecięce

Początkująca
30-01-2021, 23:46:44

Witam. Jestem mamą 10letniego chlopca. Co jakis czas pojawiaja sie u niego na rekach siniaki/ krwiaki. Sa bolące i piekace. Mamy umowiona wizyte u lekarza. Ale moze móglby ktos pomoc w jakim kierunku robić badania. O co pytac? Dziekuje bardzo
gość
04-02-2021, 00:21:32

Jakby bialaczka
gość
04-02-2021, 00:22:40

Daj znac co wyszło u lekarza

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Plamica Honeha
Jestem osobą starszą mam plamice od wielu lat,mam coraz częstsze wyprysku kto może mi pomóc. Nogi są całe czerwone, występują prawie codziennie i bolą.
gość
Przedwczesne dojrzewanie
Moja córka dostała miesiączkę w wieku 10 lat i 9 miesięcy. Wzrost obecnie 143 cm. Jesteśmy pod opieką endokrynologa ze względu na przedwczesne dojrzewanie płciowe. Wiek kostny przyspieszony o 2 lata. Pani doktor nie chciała hamować dojrzewania pomimo słabego wzrastania, liczyła , że córka urośnie i miesiączka nie nadejdzie tak szybko. Boje się że nie urośnie już więcej. Czy ktoś miał taki przypadek?
gość
Zgrubienie na piersi u 12 latki
Witam, u mojej 12 letniej Córki zauważyłam na lewej piersi zgrubienie, Córka mówi że przy dotyku ją boli. Dodam że jeszcze nie zaczęła dojrzewać piersi jej nie rosną.Jedna miers ma zupełnie płaska a w drugiej widoczne jest to zgrubienie. Chciałam się poradzić bo trochę mnie to niepokoi. Możliwe że właśnie zaczynają jej rosnąć piersi. Ale Myślę żeby udać się do pediatry. Będę wdzięczna że wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam
gość
Kinaza kreatynowa, CK, izoenzym MB.
Witam, w maju ubiegłego roku gdy córka miała 3 miesiące trafiłyśmy do szpitala z zapaleniem płuc, w badaniach krwi podwyższone Alat, Aspat do kontroli w poradni. Pediatra w sierpniu zleciła zbadanie CK przez utrzymujące się enzymy wątrobowe, CK wyszło ponad normę. Od sierpnia tamtego roku kinaza urosła do 400 - 480, CKMb - 40.3, Alat, Aspat w normie. Córka przebadana przez dwóch kardiologów, neurologa, za tydzień kolejny neurolog, pediatra rozkłada ręce.. internet przeszukany. Czy któryś rodzic spotkał się z takimi wynikami u dziecka i ostatecznie lekarze postawili diagnozę?
Reklama: