Reklama:

skurcze brzuszka u noworodka (4)

Forum: Pielęgnacja i rozwój dziecka

Początkująca
26-06-2011, 18:06:33

Witam mój synek Kacperek urodzony 8.05.2011 ma 7 tygodni i od tygodnia ma dziwne skurcze brzuszka które trwaja pare sekund mały robi się najpierw na twarzy czerwony i się pręży nieraz taki skórcz trwa tak krótko że nie zdąrzy zapłakać i po chwili dostaje znowu kolejny skórcz nieraz trwają troszke durzej takie skurcze ale jak się rozpłacze to na rękach go uspokoje bardzo się martwie bo nie wiem co to jest . Karmiłam go piersią ale miałam mało pokarmu i po miesiącu dostawiłam mleko nana ale było wszystko ok dopiero teraz w zeszłym tygodniu dostał takie skurcze od 23.06 przeszłam tylko na butelke ale widze że też dostaje takie skurcze prosze o pomoc bo martwie się
Komentatorka
15-08-2011, 14:51:00

Skurcze brzuszka to nic innego jak kolka jelitowa,niestety nie da się tego uniknąć u niemowląt.Można dziecku podawać bobotik-takie krople przeciwko kolce dla niemowląt.Nie radzę dawać wody koperkowej bo to najczęściej pogarsza stan kolki.Dobre są też cieplejsze kąpiele,bądź kładzenie dziecku na brzuszek ugrzanej pieluszki tetrowej.
gość
23-08-2013, 18:17:21

witam, czy to faktycznie była kolka u Pani maluszka? w tej chwili mój synek ma takie same objawy, lekarz sie tym nie przejmuje bo uwaza ze to kolka ale ja mimo wszystko sie tym martwie
gość
06-09-2014, 11:00:09

witam, mam ten sam problem i lekarze też twierdzą, że to kolka...tylko jakoś nie mogą mnie do tego przekonać. czy u waszych dzieci to minęło?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: