Reklama:

Suchy/mokry kaszel 3 tydzien i nic :( (8)

Forum: Choroby dziecięce

gość
16-01-2018, 12:48:24

Witam, moja córeczka ma prawie 6 lat, waży koło 22 kg. Od około dwóch tygodni miała suchy, taki duszacy kaszel. Najpierw dostała diphergan plus bactrim, po dipherganie nie czuła się za dobrze. Następnie robiliśmy inhalacje z soli fizjologicznej plus berodual. Niby trochę lepiej ale bez szału. Teraz jest trzeci tydzień dostaliśmy dla małej pulmicort 0,25 do inhalacji plus mucosolvan oraz berodual. Po inhalacji z Pulmicortu jest masakra, kaszel duszacy nasila się. Rano kaszel mokry,po mucosolvanie jest ok, odkrztusza taki mokry kaszel, około 1 godziny i potem raczej dobrze.Czy dołożyć jej syrop fosidal? Co mogę podać? Osłuchowo czysto cały czas,brak gorączki. Co zbadać, czy robić rtg płuc? Proszę o pomoc! Zrozpaczony tata...... DZIĘKUJĘ ZA PODPOWIEDŹ!
gość
17-01-2018, 22:32:58

Mam podobny problem u 11 latka, też już nie wiem co daeać temu dziecku :(
gość
24-01-2018, 22:04:06

Antybiotyk na kaszel jest nie potrzebny.. Na suchy kaszel dobry jest dexa pico, na bardzo uporczywy supremin, a na mokry hederasal. Wszystkie bez recepty.
gość
30-01-2018, 08:30:17

u nas też te inhalacje z lekow o których piszesz tak średnio działały, lepiej pomoglo inhalowanie budixonem neb, jakoś kaszel się uspokoił, rano nie musieliśmy żadnych rozkurczowych inhalować dodatkowo, a syn juz nie mogł patrzeć na inhalator, bo wcześniej mieliśmy 5 inhalacji dziennie
gość
13-02-2018, 22:53:23

Ja polecam Grintuss pediatric. Bardzo dobrze u nas działa. Można go stosować nawet na noc - to taki bardziej naturalny i uniwersalny.
Jest też Levopront - hamujący kaszel. Kiedyś był na receptę, ale już nie jest.
gość
24-02-2018, 12:07:10

najlepiej to skonsultowac z lekarze, u nas też się swietnie inhalacje sprawdzily, może też wam lek jakiś zapisze? Do syropów jakoś dziecka ne ciągnęło, wciśnięcie 2 latkowi syropu to nie taka prosta sprawa
gość
26-06-2018, 16:15:46

A nie lepiej pójść od razu do jakiegoś zaufanego lekarza? Wystarczy poczytać w sieci i ktoś na pewno się znajdzie. U mojej córeczki na kaszel pomogły inhalacje budixonem neb, ale byliśmy na prywatnej wizycie.
gość
02-07-2018, 19:09:11

Tak doraźnie inhalacje mogą pomóc. Na początek sami możemy dać jakiś dobry syrop dziecku ale lepiej wcześniej odwiedzić dobrego pediatrę https://ranking.abczdrowie.pl Często u dzieci jest tak, że infekcja bardzo szybko rozwija się i zwykły kaszel zmienia się w wysoką gorączkę i poważne przeziębienie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: