Reklama:

świerzb, jak najskuteczniej leczyć? (6)

Forum: Przypadki pediatryczne

gość
05-02-2017, 19:31:11

Czy zdarzyło sie komuś, że lekarz pomylił świerzb z azs albo inną alergią? bo nas właśnie spotkała taka sytuacja :/ i co sądzicie o lekach bez recepty na to, czy tylko te na receptę są faktycznie skuteczne, czy bez recepty też dają radę. Jeśli tak , to jakie? a może jakies domowe specyfiki?
gość
06-02-2017, 14:14:08

Objawy są bardzo podobne, więc może się zdarzyć pomyłka. Z domowych sposób na świerzb poleca się ocet, bez recepty dostaniesz tylko novoscabin, używa się go po kąpieli z szarym mydłem. Stosuj też leki przeciwalergiczne, zniwelują swędzenie.
gość
07-02-2017, 14:52:25

Kochana u mojego dziecka zdiagnozowano swierzba i dopiero wizytą i piątego dermatologa nam pomogła Ale przez te poprzednie dziecko nabawił się zapalenia skóry które ciągnie się już 5 lat A leczenie okazało się jednorazowe smarowanie maści tylko przykro mi nie podam nazwy
gość
07-02-2017, 21:00:36

Gość 2017-02-06 15:14:08
Objawy są bardzo podobne, więc może się zdarzyć pomyłka. Z domowych sposób na świerzb poleca się ocet, bez recepty dostaniesz tylko novoscabin, używa się go po kąpieli z szarym mydłem. Stosuj też leki przeciwalergiczne, zniwelują swędzenie.
Ok, dzieki za porady :) zapytałąm w aptece dzis o preparaty bez recepty i farmaceutka też mi novoscabin poleciła, więc wzięłam :) Ty też korzystałaś/eś? jeśli tak, to po jakim czasie objawy ustąpiły?
gość
08-02-2017, 18:35:47

Treść zablokowana przez moderatora

gość
12-12-2022, 15:03:34

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: